Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul Brânduşa Novac, directoarea Circului, dată pe mâna Parchetului

Deputatul Brânduşa Novac, directoarea Circului, dată pe mâna Parchetului

scris de C.P.
1 afisari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către deputatul democrat-liberal Brânduşa Cornelia Novac, director al „Circ & Variete Globus” Bucureşti, a infracţiunii de conflict de interese.

Deputatul PDL Brandusa Novac, data pe mana Parchetului

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat încălcarea de către Brânduşa Novac a dispoziţiilor art. 70 şi art. 72 din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă, existând şi indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.
ANI susţine că, începând cu 22 februarie 2008 şi până în prezent, Brânduşa Novac deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de director/manager al „Circ & Variete Globus” Bucureşti.
În acelaşi timp, Brânduşa Novac este deputat din 2008, având funcţia de secretar al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor.
În urma evaluării declaraţiilor de avere şi de interese, ANI a identificat elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, deoarece, în perioada 5 decembrie 2006 – 12 mai 2009, Brânduşa Novac, în calitate de persoană fizică, precum şi în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, ar fi încheiat 11 contracte de colaborare, precum şi contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus Bucureşti (în prezent „Circ & Variete Globus” Bucureşti), unde ocupă funcţia de director/manager.
ANI susţine că Brânduşa Novac s-ar afla în conflict de interese în materie administrativă, deoarece ar fi semnat, în calitate de persoană fizică, cu ”Circ&Variete Globus” Bucureşti, două contracte de realizare a scenariilor şi regiei pentru două spectacole, precum şi un contract de colaborare încheiat între ”Circ&Variete Globus” Bucureşti şi SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia a deţinut, până la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totală a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.
De asemenea, ANI declară că există indicii privind săvârşirea de către Brânduşa Novac a infracţiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, în perioada 5 decembrie 2006 – 10 aprilie 2008, în calitate de director/manager la „Circ & Variete Globus” Bucureşti, contracte de realizare a regiei şi a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate în cadrul căreia avea calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%.
Valoarea totală a celor 11 contracte semnate cu încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese în materie administrativă precum şi a celei prevăzute de Codul penal al României este de 1.194.032 lei. ANI susţine că a iniţiat demersuri în vederea anulării acestor contracte.
La 23 februarie 2011, ANI a constatat şi starea de incompatibilitate în care s-ar afla Brânduşa Novac ca urmare a exercitării simultane a demnităţii de deputat şi a funcţiei de director manager la „Circ & Variete Globus Bucureşti”.
Raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate a fost contestat de Brânduşa Novac şi se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult