Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut de DNA

Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut de DNA

scris de Z.V.
4 afisari

Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de deturnare de fonduri şi spălare de bani prin derularea a două proiecte cu finanţare europeană de asociaţia Partida Romilor.
nicolae paun retinut de dnaPăun a fost scos încătuşat din sediul DNA şi dus la arest. El va fi prezentat instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Nicolae Păun a mers joi la DNA, citat de procurori, după ce plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, arestarea preventivă a deputatului, iar în urmă cu o săptămână, reţinerea.

Deputatul Nicolae Păun a transmis, marţi, cu o zi înaintea votului din Camera Deputaţilor privind încuviinţarea arestării sale preventive, că îşi cere scuze faţă de procurorii DNA pentru injuriile aduse într-o discuţie telefonică cu Mădălin Voicu, fiind vorba despre cuvinte spuse „la supărare”, neştiind că este ascultat.

„Doresc să îmi cer iertare faţă de procurori, faţă de instituţia din care fac parte, că am avut ieşiri care nu mă definesc! Erau doar simple vorbe spuse la supărare – aşa cum se întâmplă oricui – scoase dintr-o conversaţie telefonică între prieteni, care a avut loc cu multe luni în urmă, fără să bănuiesc – ca orice om nevinovat – că am telefonul ascultat!”, se arată într-un comunicat transmis marţi presei de Nicolae Păun.

Acesta şi-a exprimat şi aprecierea faţă de libertatea presei, „una dintre cele mai importante cuceriri ale fragilei noastre democraţii”, explicând că nu a făcut declaraţii până în acest moment pentru „a nu da loc la răstălmăciri” care să arunce un „oprobiu nemeritat” asupra sa, cât şi a etniei sale.

Potrivit interceptărilor DNA, Păun ar fi avut următoarea conversaţie cu Mădălin Voicu, cercetat şi el în acelaşi dosar.

PĂUN NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns …[foloseşte cuvinte obscene – n.n]…Auzi, măi? Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, cānd ies afară, dacă nu, dau două cuţite īn gât la procurori şi mă p.. pe ei……..

DNA a cerut încuviinţare pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Nicolae Păun şi Mădălin Voicu pentru obţinerea unor sume de bani în urma derulării, în condiţii nelegale, a unor proiecte cu fonduri europene prin asociaţia Partida Romilor.

Camera Deputaţilor nu a aprobat cererea DNA privindu-l pe Mădălin Voicu, acesta fiind cercetat în libertate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult