Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul Păsat, la un pas de arestare

Deputatul Păsat, la un pas de arestare

scris de Ziua Veche
1 afisari

Deputatul Dan PASATMinisterul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor, joi, solicitarea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului de Giurgiu PDL, Dan Păsat, acuzat de şantaj.Solicitarea transmisă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, preşedintelui camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost formulată în dosarul nr.283/P/2009, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie (Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie), informează, joi, Ministerul Justiţiei, citat de Mediafax.

 

 Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult