Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, urmărit penal. Averea sa plasată sub control judiciar

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, urmărit penal. Averea sa plasată sub control judiciar

scris de C.S.
8 afisari

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu va fi urmărit penal. Politicianul are nouă terenuri de peste 160.000 de metri pătraţi şi acţiuni la şapte firme, averea sa fiind plasată sub control judiciar de procurorii DNA.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, urmărit penal.

Cătălin Rădulescu este acuzat de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția și dare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, Rădulescu, concomitent cu ocuparea funcției de deputat, s-a ocupat de administrarea și controlul societății SC Concordia Con. Strade SRL, efectuând în acest sens operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția. Parlamentarul s-a subrogat în drepturile și obligațiile administratorului de drept, manifestându-se totodată și ca director general al societății.

DNA arată, spre exemplu, că deputatul Rădulescu a negociat și a obținut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui centru comercial din Pitești, semnând în acest sens un contract de execuție din partea firmei. Sursa citată menționează că, în cadrul negocierilor respectivului contract — iulie 2013, Cătălin Rădulescu i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecții privind execuția lucrărilor de asfaltare.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, respectiv 3 martie până la terminarea urmăririi penale, Cătălin Rădulescu nu trebuise să părăsească țara și nici să exercite în continuare activități de administrator / director la societate.

Cătălin-Marian Rădulescu a fost ales, în 2012, deputat în colegiul uninominal nr. 9 din Argeş. El a mai fost deputat şi în perioada 1990-1992.

În 2005, el s-a înscris în PSD Argeş, iar în 2011 a fost ales vicepreşedinte PSD – diaspora şi Coordonator PSD – Republica Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult