Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul PSD Ion Stan anchetat de DNA. Vezi cât a luat şpagă

Deputatul PSD Ion Stan anchetat de DNA. Vezi cât a luat şpagă

scris de A.P.
2 afisari

UPDATE, ora 20.19 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de deputatul Ion Stan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi acestuia i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, procurorii luând faţă de Stan măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii DNA au început urmărirea penală şi faţă de Sarca Florin, şoferul lui Ion Stan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţa de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că în perioada 12-14 noiembrie 2012, deputatul Ion Stan Ion a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare.

Potrivit DNA, Stan ar fi pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător. DNA susţine că în zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, Ion Stan a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală.
Joi, persoanelor învinuite li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. DNA precizează în comunicat că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Deputatul PSD Ion Stan, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de procurorii anticorupţie si este audiat la sediul DNA – Structura Centrală.

Deputatul Ion Stan, audiat de DNA

Ion Stan este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, demnitarul ar fi cerut unui om de afaceri 1.300.000 de lei, din care a primit 750.000 de lei ca să-l ajute să obţină contracte pentru lucrări publice. Deputatul Ion Stan se află la sediul DNA. Demnitarul a fost adus în baza unui mandat de aducere pentru a fi audiat.

Potrivit anchetatorilor, Ion Stan ajuta diferiţi oameni de afaceri să obţină contracte importante cu statul, contracte pe bani publici, iar în schimbul acestui ajutor solicita sume importante de bani. Ion Stan a fost ales în 208 deputat în circumscripţia electorală nr.16 Dâmboviţa, în colegiul uninominal nr.3 pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. Deputatul PSD Ion Stan a fost demis în iunie 2012 din funcţia de preşedinte al PSD Dâmboviţa.

5 comentarii

jan dinu 22-11-2012 - 21:22

—- BoBoR ruman —- !
Lingeti-i cu ru ,E:L plateste bine …
mai ales cind mergeti la vot pentru realegerea sa !
NU uitai – este PSDist !
JD-USA

florentin ionescu 22-11-2012 - 22:09

Un prea mare nenorocit!
Un hot-bandit-gulerat!
Ca toti psdistii, de fapt!
Si ca toti psihopatii si prostii care-i aduleaza!

Salut 22-11-2012 - 22:25

Hehehe, mai putza taiata, nu te-ai putut abtine, nu-i asa? Mersi, m-ai ajutat sa inteleg cum se face ca asa, deodata, vicepresedintele comisiei de control a SRI este plimbat pe la DNA cu acuzatii ridicole.
Ti-a parut rau cand l-au debarcat pe celalat putza taiata, Ungureanu, nu-i asa? Io-te-te ca mai sunt si zvacniri de patriotism, semn ca nu controlati chiar totul.

http://www.cotidianul.ro/ion-stan-plateste-pentru-dezvaluirile-referitoare-la-serviciile-secrete-200368/

florentin ionescu 23-11-2012 - 20:36

Domnule Salut
Scarbavnicia dumneavostra este o dovada a psdismului de care nu va pot dezlega, iar exprimarea „putza taiata” este inadecvata fata de mine!
Legaturile pe care le faceti sunt psihodelice si pline de o psihoza pe care nu o mai gasiti decat la cineva cu un nume „urbos’ cateodata „sobru’. Citit invers!

kapa 23-11-2012 - 06:38

inainte peceristi erau invulnerabili,astia sunt continuarea comunistilor si ponta nu-l vede decat pe base,daca are un pic de onoare,singurulgest si ultimul,un glonte,comentariul meu va fi ” a mai murit un comunist”bine ca nu a facut nationalizarea averilor comunistilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult