Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Deputatul UDMR anchetat de DNA a „fugit” la Budapesta

Deputatul UDMR anchetat de DNA a „fugit” la Budapesta

scris de A.H.
5 afisari

Marko Attila, deputatul UDMR anchetat de DNA, a „fugit” la Budapesta. Aceasta participă la o întâlnire a maghiarilor de pretitutindeni, chiar în ziua în care a fost chemat la audieri în dosarul despăgubirilor, în care vizată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica.

Deputatul UDMR anchetat de DNA a "fugit" la Budapesta.

Deputatul UDMR anchetat de DNA a „fugit” la Budapesta.

Avocatul lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că a vorbit cu fostul deputat şi l-a informat că este aşteptat să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi, la ora 10.00. Acest lucru nu a fost însă posibil, întrucât deputatul UDMR se află în capitala Ungariei, iar avocatul său nu a putut să precizeze momentul în care el se va întoarce în România.

Camera Deputaţilor a încuviinţat, miercuri, arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.

În acelaşi dosar, procurorii au cerut aviz şi pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu, însă solicitarea nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare. Teodorescu a fost pus, miercuri, sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara.

În dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat au fost arestaţi Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean, preşedintele comisiei care a aprobat despăgubirea, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nuţiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, este cercetată în libertate sub control judiciar, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult