Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DIICOT cere CNA să oblige Realitatea tv la rectificări în cazul ALRO

DIICOT cere CNA să oblige Realitatea tv la rectificări în cazul ALRO

scris de Ziua Veche
2 afisari

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) solicită în mod public Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să oblige postul Realitatea TV la rectificarea informaţiilor nereale difuzate în cadrul unui program de televiziune, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

“În cadrul emisiunii ‘Ora de foc’  difuzată la data de 04.11.2010, pe postul de televiziune Realitatea TV, au fost făcute publice afirmaţii neconforme realităţii, în legătură cu activitatea de urmărire penală desfăşurată într-o cauză instrumentată de către  procurorii DIICOT, prin încălcarea în mod flagrant a prevederilor Legii audiovizualului şi a normelor deontologice ale profesiei de jurnalist”, precizează DIICOT, adăugând: “Aprecierile cu privire la dosarul ‘ALRO’, prezentate publicului în cadrul acestui program de televiziune, urmăresc denigrarea  activităţii de urmărire penală realizate de către DIICOT, acreditându-se ideea de ingerinţă a politicului în actul de justiţie”. În document se insistă asupra faptului că “postul Realitatea TV nu a  solicitat informaţii sau un punct de vedere cu privire la aspectele supuse dezbaterii în cadrul emisiunii” de la DIICOT, instituţia menţionând că “demersul jurnalistic început în urmă cu două săptămâni a constat în speculaţii asupra  dosarului şi a modalităţii de instrumentare a cauzei de către procurori”.

În opinia DIICOT, prin difuzarea şi dezbaterea unor fapte nereale, care induc în eroare publicul cu privire la activitatea procurorilor DIICOT, este dezinformată opinia publică, conţinutul tendenţios al mesajului fiind de natură a afecta percepţia publică asupra magistraţilor şi să aducă un grav prejudiciu de imagine instituţiei, susţin reprezentanţii Direcţiei. Ei mai subliniază că “în domeniul comunicării audiovizuale, interesul public reclamă asigurarea corectei informări a opiniei publice, cu privire la orice eveniment sau situaţie de fapt, orice comportament contrar acestui principiu determinând o ripostă promptă precum şi sancţionarea acestei conduite”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult