Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DIICOT, sechestru pe averea lui Adriean Videanu

DIICOT, sechestru pe averea lui Adriean Videanu

scris de M.A.
1 afisari

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe averea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, în dosarul în care este acuzat de subminarea economiei naţionale.

videanu

DIICOT, sechestru pe averea lui Adriean Videanu (foto: dcnews.ro)

În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal în care procurorii DIICOT au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1 C.pen. şi art. 165 alin. 1 şi 2 C.pen., Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism face următoarele precizări privind măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale:

Prin Ordonanţele din datele de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Adriean Videanu:

– un imobil situat în localitatea Snagov, judeţ Ilfov,

– 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti,

– un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa.

În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către înv. Adriean Videanu la trei societăți comerciale.

3 comentarii

digital 30-09-2013 - 20:13

ce frumoasă avere a achiziționat pe timpul crizei!!!
a trăit bine?!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 02:48

Aha, suma este in Lei, precis din ai vechi 🙂 ca sa se achite mai repede!!!

IngerAlbastru 01-10-2013 - 04:43

Da-n puscarie nu-l baga si pe el??? suma corespunde ca si restul acuzatiilor ce rotunjesc cazul, sau are pile mai multe ca Voiculescu si Doctor Mencini impreuna!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult