Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Director din ANAF, reţinut de DNA, pentru mită de un milion de euro

Director din ANAF, reţinut de DNA, pentru mită de un milion de euro

scris de M.I.
45 afisari

Procurorii DNA au reţinut-o pe Anda Ancuţa Macovei, care în prezent este directorul Direcţiei Tehnologia Informaţiei, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), ea fiind suspectată că a primit mită aproximativ un milion de euro, informează Direcţia Naţionale Anticorupţie (DNA).

Macovei a fost reţinută pentru fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care a fost director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

În ordonanţa procurorilor se arată că în anul 2010, în calitate de director al Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Comunicaţii şi Statistică Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ancuţa Anda Macovei a cerut, pentru sine şi pentru o altă persoană din conducerea instituţiei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanţă pentru aplicaţiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autorităţii Naţionale a Vămilor pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitaţie astfel încât să fie câştigată de o asociere din care făceau parte şi cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor şi efectuarea plăţilor aferente.

„Din suma cerută, inculpata Macovei Ancuţa Anda a primit, în perioada 2010 – 2014, pentru sine şi pentru cealaltă persoană, suma totală de aproximativ un milion euro, contravaloarea unei deplasări în SUA şi bunuri materiale de valoare”, conform DNA.

În cursul zilei de vineri, Macovei va fi prezentată Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane”, menţionează sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult