Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – Directorul Antifraudă din ANAF, urmărit penal pentru trafic de influență

UPDATE – Directorul Antifraudă din ANAF, urmărit penal pentru trafic de influență

scris de S. P.
14 afisari

UPDATE – Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, urmărit penal pentru trafic de influenţă, a fost pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, el părăsind sediul DNA Ploieşti după nouă ore de audieri şi percheziţii şi spunând că nu este vinovat.

Romeo Nicolae a părăsit sediul DNA Ploieşti, miercuri noapte, însoţit de avocatul său, după ce în cursul zilei a fost audiat de procurori, a asistat la percheziţia uneia dintre locuinţele sale din judeţul Prahova, apoi a dat din nou declaraţii la DNA.

”Mă consider nevinovat”, a afirmat directorul din ANAF, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă îşi va da demisia din instituţia în care deţine funcţia de şef al Direcţiei Antifraudă, el a răspuns: ”Mâine voi lua cu siguranţă deciziile care se impun”.

Surse judiciare au declarat că Romeo Nicolae a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, el având interdicţia de a-şi exercita funcţia.

UPDATE – Nicolae Romeo-Florin e la un pas de suspendare din funcția de șef al Antifraudă ANAF după ce DNA l-a pus sub urmărire penală.
În plus, procurorii DNA Ploieşti efectuează percheziţii la locuinţele din Prahova ale vicepreşedintelui ANAF, Nicolae Romeo-Florin, care a fost audiat timp de mai multe ore într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii au descins la locuinţele deţinute de vicepreşedintele ANAF în Ploieşti şi într-o altă localitate din Prahova, iar la finalizarea percheziţiilor acesta va fi readus la sediul DNA.

„Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunțatã dispunerea efectuãrii urmãririi penale fațã de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilã privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deținea funcția de consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generalã de Coordonare Inspecție Fiscalã și nu coordona activitatea Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, pânã la clarificarea situației.”, a anunțat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.
Romeo Florin Nicolae, directorul Direcției Antifraudă și vicepreședinte al ANAF, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Romeo Florin Nicolae

Romeo Florin Nicolae

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF — Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei.

Romeo Florin Nicolae a fost chemat miercuri la sediul DNA Ploiești, unde procurorii l-au anunțat că a fost pus sub urmărire penală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult