Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Directorul general al APIA, Dorel Benu, suspendat din funcție

Directorul general al APIA, Dorel Benu, suspendat din funcție

scris de C.S.
11 afisari

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, l-a suspendat din funcție, pe directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Gheorghe Dorel Benu. Acesta se află în arest la domiciliu.

Directorul APIA, suspendat din funcție.

Decizia ministrului a fost luată în baza prevederilor articolului 94, pct.1, lit. f din Legea 188/ 1999 privind statutul funcționarilor publici.

„Pentru asigurarea unei coordonări a APIA, ministrul Agriculturii l-a desemnat în calitate de director general interimar pe domnul Mihai Puțintei, în prezent director general al Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale’, menționează MADR.

Totodată, la nivelul APIA, se află în desfășurare controale dispuse de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru identificarea și corectarea disfuncționalităților și pentru a asigura Comisia Europeană și beneficiarii plăților europene și de la bugetul de stat că activitatea APIA se va desfășura în conformitate cu legislația națională și europeană.

Procurorii DNA Suceava au dispus, miercuri seara, reținerea lui Gheorghe Dorel Benu, director general al APIA București, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de foloase necuvenite, în formă continuată și favorizarea făptuitorului.

În același dosar au mai fost reținuți Delia Moldoveanu, director executiv adjunct APIA Centrul Județean Suceava, pentru acordarea de subvenții cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinației subvenției, în forma continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, dare de mită și omisiunea sesizării, și Neculai Toma, medic veterinar în cadrul Circumscripției Sanitar Veterinare Horodnic, precum și reprezentantul Asociației Crescătorilor de Animale Horodnic, pentru înșelăciune, în formă continuată, și tentativă la această infracțiune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, și instigare la fals în declarații, în formă continuată.

Gheorghe Dorel Benu a fost pus în libertate, joi seară, de Tribunalul Suceava, după ce i-a expirat ordonanța de reținere, instanța rămânând în pronunțare. De asemenea, au fost puși în libertate, tot ca urmare a expirării ordonanțelor de reținere, Delia Moldoveanu, consilierul județean Ioan Piticari și medicul veterinar Neculai Toma.

Vineri, Tribunalul Suceava a dispus arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul directorului general APIA, Dorel Gheorghe Benu, dar și pentru adjunctul șefului APIA Suceava, Delia Moldoveanu.

1 comentariu

CARMEN 07-06-2014 - 04:29

HOT DE HOT, DOVEDIT?
Directorul general al CFR Călători, Valentin Dorobanțu, atentie,l-au demisionat, miercuri,din funcția de la conducerea companiei !!!!!
Această „demisie” ar veni și din cauza faptului că Direcția Națională Anticorupție(DNA) îl investighează pentru prejudicierea companiei cu peste un milion si jumătate de euro. Din informațiile deținute , Dorobanțu își va continua activitatea la un operator privat de transport călători din zona Brașov, RegioTrans, companie controlată de un apropiat de-al său, COSTEL COMANA. Carcotasii spun ca nu v-a face „purici” multi pe la RegioTrans si ca o sa fie coleg de celula, cat de curand, cu Relu Fenechiu cel care l-a si numit in functie la CFR Calatori.
JALE MARE LA CFR CALATORI, DIRECTOAREA DE ACHIZITII IN “TOTALITATE LEGALE” ASCUNDE DOSARE DE ACHIZITII DE CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult