Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Discuţie Ghiţă-Vîntu- Proba şantajului (audio)

Discuţie Ghiţă-Vîntu- Proba şantajului (audio)

scris de Ziua Veche
5 afisari

 Sorin Ovidiu Vîntu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru şantaj şi ameninţare. Potrivit procurorilor, Vîntu i-ar fi cerut lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro pentru a renunţa la cererea de reziliere a contractului cu Asesoft. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au dispus la data de 19 aprilie 2011 începerea urmăriri penale, iar miercuri, reţinerea inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ion Ilie, pentru şantaj, informează Ministerul Public.

sebastian ghita sorin ovidiu vintu

Discutie intre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu

Pe site-ul realitatea.net a fost postat un fişier audio cu un fragment dintr-o înregistrare a unei convorbiri pe care Sorin Ovidiu Vîntu a avut-o cu Sebastian Ghiţă, din care rezultă că SOV îl ameninţă cu moartea pe Ghiţă. Nu se specifică nimic în privinţa datei sau a locului unde a avut loc discuţia dintre cei doi, iar înregistrarea audio este incompletă, fiind extras doar  fragmentul care îl incriminează pe Vîntu. Discuţia a fost cu siguranţă mai lungă, dar cel care a pus-o la dispoziţie a extras pasajul care conţine ameninţările directe ale lui Vîntu la adresa lui Sebastian Ghiţă.

„Ţi-au şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu”, i-a spus Vîntu managerului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

[podcast]https://www.ziuaveche.ro/wp-content/uploads/2011/04/vintu-ghita.mp3[/podcast]

În înregistarea apărută pe internet, Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus lui Sebastian Ghiţă că „discutăm acum ca între doi băieţi, un golan bătrân şi unul tânăr. Ţi-am dat două lecţii. Te-ai bazat pe forţă, ţi-am arătat că mă p.. pe tine cu forţa ta. (…) Ţi-ar putea şuiera gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu„.

Iată stenograma discuţiei dintre Vîntu şi Ghiţă:

S. Ghiţă: Vorbim pe şleau toate alea.

SOV: Chiar pe şealu, pe şleau. Jur că nu am înregistrat. N-am nimic în maşină.

S. Ghiţă: Nici eu

SOV: Tocmai că am venit cu o maşină care nu e nici măcar monitorizată de ăştia de la SRI, că nu se ştie că e din parcul meu de
maşini. Al meu. Mă rog, al meu.

S. Ghiţă: Vorbim corect noi doi fără să-i lăsaţi pe ei să…

SOV: Discutăm acum ca între doi băieţi: un golan bătrân şi unul tânăr.

S. Ghiţă: Eu?

SOV: Ţi-am dat două lecţii. Te-ai bazat pe forţă ţi-am arătat că mă p.. pe forţa ta. Lasă-mă ca să discutăm, cu golani şi cu alea. Că tu vii dintr-o lume cinstită, ordonată civilizată, ai tăi au fost ok. Eu vin dintr-o mahala ţigănească, de prin pârnaie, contrabandă cu de aştia, asta e lumea… eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul că să împuşc rakeţii de pe teritoriul României.

S. Ghiţă:Nu-l cunosc…

SOV: Şi am împuşcat sute, nu zeci. Când spun împuşcaţi mă refer a propriu. Nu mi-e teamă ca ai ceva pe tine mă doare în p… Acum discutăm doar între noi. Deci pe chestie de forţă şi ţigani. Prietene, am condus toată reţeau de bulibaşi lucra pentru mine, toată. Pe timpul certificatelor de proprietate. Lucrau pentru mine. Riscau 25 de ani sau glonţul. Înainte lucrau pentru mine furau din fabrici macarale, alea, alea şi duceau argint industrial la italieni. Tu nu ştii nimic despre mine. Decât legendele făcute de proşti. Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova.

S. Ghiţă: E a treia oară.

SOV: Iniţial am vrut să-ţi administrez lecţia maximă ca să dau o lecţie tuturor.

S. Ghiţă: Să mă îngropaţi?

SOV: Bă, puştiule! La mine aşa ceva nu înseamnă că e politică interzisă. Face parte din materialul de lucru când sunt supărat sau am interes mare de apărat. Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit după aceea că ai venit cu inima deschisă. Fii atent aici. Ţi-au  şuierat gloanţele pe la urechi. Mă refer la propriu. Când ai vorbit de moarte ţi-am spus să nu vorbeşti de ce nu ştii. Deci bătrâne, la propriu m-am gândit!

S. Ghiţă: Eu nu!

SOV: Da tu. Ai venit cu inima deschisă.

3 comentarii

urbos 21-04-2011 - 03:23

Cacat marca Basescu. Unii il inghit cu nesat. Se baga si-n fata.

dan oradeanul 21-04-2011 - 10:22

daca discutia asta e proba, atunci ce sa mai zici! e intr-adevar „mai tare” dar pana la urma nu i-a zis direct:daca nu faci nu stiu ce, te omor. Sau: ca sa nu te omor, imi dai 150.000 E. eu nu vad asa ceva!

XXL 21-04-2011 - 11:03

Romania tara tuturor posibilitatilor! Stau si ma intreb cine i-a acordat acestui individ o licienta pentru infintarea (respectiv administrarea) unui fond de investitii?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult