Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA a decis neînceperea urmăririi penale pentru Laszlo Borbely

DNA a decis neînceperea urmăririi penale pentru Laszlo Borbely

scris de C.S.
1 afisari

DNA a decis neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely, cercetat pentru trafic de influență și fals în declarații.

DNA: NUP pentru fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely.

Decizia NUP vine în contextul în care Camera Deputaţilor nu a încuviinţat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, în acelaşi dosar fiind trimişi în judecată fostul consilier al lui Borbely şi doi administratori de firme, pentru cumpărare de influenţă.

Astfel, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului și Pădurilor la data faptelor, pentru complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență, Ioan Ciocan, administrator la SC Lescaci Com SRL Negrești Oaș, și Anton-Petru Molnar, administrator de fapt la SC Azimut Com SRL Acățari, ambii pentru cumpărare de influență.

Ciocan i-ar fi plătit lui Borbely, prin intermediul inculpatului Szepessy, renovarea și utilarea apartamentului, în valoare de aproximativ 81.000 lei, în schimbul favorizării firmei acestuia la diferite licitații organizate prin Administrațiile Bazinale din teritoriu.

În aceeași perioadă, inculpatul Molnar ar fi plătit reamenajarea și extinderea unui imobil, proprietate extratabulară a lui Borbely, în valoare de peste 112.000 lei, pentru ca acesta să-și exercite influența asupra unor funcționari din cadrul AN ‘Apele Române’ pentru a-i determina să favorizeze societatea acestuia la diferite licitații organizate.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

8 comentarii

urbos 17-01-2014 - 14:16

Lepadaturii kioare oricum ii e frica sa si-i puna si pe astia in cap, e un reprezentant UDMR la CCR, asa ca animalul trebuie sa dea din coada in fata maghiarilor.

UnUL 17-01-2014 - 14:20

Buboșel, ești prea tâmpit și intoxicat de Antene ca să pricepi că DNA nu este egală cu Băsescu și că nu președintele face dosare și dă sentințe.

pathfinder 17-01-2014 - 14:21

Da’ marmota curboase?
Marmota?

urbos 17-01-2014 - 14:24

Despre ma-ta ce sa zic, cred ca nu era in stare nici sa inveleasca ciocolata in staniol.

pathfinder 17-01-2014 - 14:29

Nu te-a intrebat nimeni de maica-mea.

Sa revenim la Fenechiu.
El e cel mai tare din parcare la voi la PNL.
N-asa?
Ca doar se ocupa cu vanzarea de ciori vopsite … sau ma rog … transformatoare vopsite…

urbos 17-01-2014 - 14:36

La ce Fenechiu sa revii tu ma tampitule, tu ai intrebat de ma-ta. Eu inteleg ca ocupi acelasi spatiu cranian cu unul, dar parca pastrati aparentele.
Si ce a vandut Fenechiu? Si cand?
Nu asta face vierme un afacerist, vinde marfa? Cine a cumparat? Avea Fenechiu vreo functie cand zici tu c-a vandut nu stiu ce?

pathfinder 17-01-2014 - 14:50

Ce importanta are daca avea sau nu o functie?
E de-al tau din PNL au ba?

Sau tu tot cu vopsirea ciorilor te ocupi…
Cred ca de asta!

Marius 17-01-2014 - 16:19

Iar discriminare pozitiva?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult