Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA a dispus trimiterea în judecată a deputatului Gheorghe Coman, arestat preventiv

DNA a dispus trimiterea în judecată a deputatului Gheorghe Coman, arestat preventiv

scris de C.S.
10 afisari

Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv în prezent, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care au dispus începerea urmăririi penale în cazul dosarului de trafic de influență și luare de mită.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis în judecată de DNA.

Coman este acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul formaţiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denunţător, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică de director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, diverse servicii precum şi foloase materiale necuvenite.

DNA susţine că deputatul Gheorghe Coman i-a cerut denunţătorului ca, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia de director adjunct al DSVSA Buzău, să îl angajeze ca şef al Serviciului Economic şi Administrativ în cadrul instituţiei pe preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Buzău a PC.

„De asemenea, a pretins ca denunţătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Nehoiu, judeţul Buzău, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată, administrată de un consilier al aceluiaşi partid”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Gheorghe Coman a fost arestat în 7 ianuarie, printr–o decizie a unui complet de cinci judecători ai instanţei supreme, măsura preventivă fiind încuviinţată de Camera Deputaţilor la 27 decembrie. El a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales preşedinte al PC Buzău în luna decembrie.

2 comentarii

UnUL 16-01-2014 - 16:58

„Cel mai curat guvern” și „cel mai curat parlament”!

pathfinder 16-01-2014 - 17:06

Pai e din ce in ce mai curat.
Cate unul pe zi!
In 1-2 ani ramanem fara parlamentari!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult