Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA a pus lupa pe directorii de la SMART – Transelectrica

DNA a pus lupa pe directorii de la SMART – Transelectrica

scris de C.S.
21 afisari

Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe Liviu Petrache, director al Direcției de Mentenanță și Dezvoltare din cadrul Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport (Smart) SA, acuzat de trafic de influență.

smart transelectrica dnaAceeași măsură s-a luat și față de Marius Merfu, administrator societăți comerciale ENERGOTECH SA, pentru cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în primăvara anului 2015, Liviu Petrache, în calitate de director, a pretins și primit pentru sine și pentru alții, de la Marius Merfu, 4 telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 lei, în schimbul intervențiilor sale la nivelul decidenților din cadrul Sucursalei Constanța a societății de stat SC Smart SA.

„Concret, inculpatul Petrache a depus diligențele necesare pentru a determina persoanele respective să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, astfel încât să fie aprobată achitarea în avans a unei facturi emise de societatea lui Merfu.

Ulterior, urmare a înțelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache un colet ce conținea 4 telefoane mobile marca Samsung Galaxy S6 edge„, precizează DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemați; să nu depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpaților Petrache și Merfu li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, subliniază DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult