Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA acuză: Nicuşor Constantinescu a fraudat peste 5 milioane de euro

DNA acuză: Nicuşor Constantinescu a fraudat peste 5 milioane de euro

scris de G. D.
15 afisari

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, membru al PSD, este acuzat de DNA și urmărit penal pentru efectuarea unor plăţi ilegale în valoare totală de 23 milioane de lei.

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliu Judetean Constanta

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliu Judetean Constanta

DNA a făcut publice informații referitoare la dosarele în care este urmărit penal politicianul constănțean, din care reiese că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

Plățile despre care vorbesc procurorii în dosare includ o sumă de 1,2 milione de lei virată către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri pentru proiectul „”Caravana estivală a Judeţului Constanţa”, plată făcută fără documentații și fără să respecte obiectul proiectului. De asemena, o serie de plăți către asociații și cluburi sportive, realizate „cu încălcarea Legii 350/2005”. Alte sume de bani au mers către asociații și fundații culturale, tot fără a fi respectate prevederile Legii 350/2005. Împăduriri, pepiniere, închirieri de autoturisme, toate sunt plăți despre care DNA spune că au fost făcute ilegal de Consiliul Județean Constanța.

Un alt dosar întocmit de DNA pe numele lui Nicușor Constantinescu se referă la Centrul Militar Zonal Constanța, căruia CJ nu i-a asigurat finanțarea, reparațiile, i-a reziliat contractele de utilități și pază și a încercat să evacueze sediul.

Nicușor Constantinescu a fost în mijlocul unui scandal public miercuri, când a fost luat pe sus de procurori și dus la sediul DNA, cu mandat de aducere, deoarece refuza să se prezinte la citații pentru audierea sa. Politicianul s-a opus îmbarcării sale în autoturism, în cele din urmă fiind audiat și eliberat.

13 comentarii

digital 15-01-2014 - 22:40

ceea ce e foarte interesant la lăbarii ăștia de la dna, diicot, și alți suge-pix, cum fac ei de saltă indivizi, abia după ce fură ăștia zeci de milioane de lei și euroi, pe care între timp autorii reținuți, chipurile îi fac hocus-pocus-nevăzuți și nemaigăsiți!

ancuta 15-01-2014 - 22:46

Deci recunosti imgramaditule!
recunosti ca au furat!
debil mai esti!
Da’ cand sa-i prinda scarno copypaste, inainte de a se apuca de furtisag?
Ba, puroiul asta gras hemoroiDANVIOREL cade greu la stomac si intuneca, intuneca, …

digital 15-01-2014 - 22:57

făi vitto, din momentul în care se cunoaște că individul fură și nu este reținut, culpa pentru furt ar trebui să revină lăbarilor care nu au luat măsura de stopare și reținere a infractorului !
iar paguba, furtul sau delapidarea să fie reținut în culpa lăbarului impotent mintal al serviciului de urmărire!
ce zici, scroafo, am dreptate?!
tu-ți ghâții măttii de băsistă ordinară!

ancuta 15-01-2014 - 23:16

scarno copypaste, da tu un copypaste peste scarna veritabila si fa ca ea: a plecat de pe comments-uri!
Hai ingramaditule, ca-mi pare rau sa tot dau in voi!
Raspuns: n-ai dreptate plotonere, oricat m-ai injura!

Mircea 16-01-2014 - 08:39

„făi vitto,”
Ai priceput ce zice plotoneru ?

Plutonier = pionier al zborului spre planeta Pluto
DEX-u de balta

Mircea 16-01-2014 - 08:17

„digital
15-01-2014 at 22:40

ceea ce e foarte interesant la lăbarii ăștia de la dna, diicot, și alți suge-pix, cum fac ei de saltă indivizi, abia după ce fură ăștia zeci de milioane de lei și euroi,”

Sigur, normal ar fi sa-i salte INAINTE DE A FURA si sa-i arunce in puscarie pe baza de „ai vrut sa furi zece milioane, poftim 5 ani cu executare”. Hazliu.
Tu te laudai cu „fac. de Dr.” ?
🙂 🙂 🙂

UnUL 16-01-2014 - 08:30

N-are facultate de drept, are doar facultate de stâng.

Mircea 16-01-2014 - 08:34

Ziarul asta mi-a schimbat obiceiurile. In loc sa-mi incep ziua cu Catavencu ca sa-mi mearga bine dupa o portie de ris m-am mutat aici. E mai hazliu si e realitatea pura.
🙂

Tache 16-01-2014 - 09:23

A doua condamnare a lui Adrian Năstase a provocat o bătălie mediatică între cei care susțin că a fost obținută o mare victorie împotriva corupției și cei care cred că ex-premierul a devenit un „deținut politic”. Ambele interpretări sunt eronate. Ceea ce s-a întâmplat cu Adrian Năstase se înscrie perfect în modul de gestiune a coloniilor practicat de Statele Unite. Este păcat că fostul premier, în ciuda unui intelect destul de dezvoltat, refuză să conștientizeze acest lucru.

Orice putere neocolonială care gestionează regimuri politice aparent democratice înscenează periodic condamnări ale foștilor guvernatori, iar în Africa mai practică și execuții, deci Adrian Năstase se poate considera norocos. America, forța care l-a uns pe Năstase la domnie și cea care l-a băgat în pușcărie, are tot interesul ca românii să creadă că problemele țării în care trăiesc nu sunt generate de statutul de colonie occidentală, ci de corupția liderilor politici. Partea ironică constă în faptul că SUA gestionează și „filtrează” clasa politică în așa fel încât la putere ajung numai executanți servili și corupți, dar poporului i se spune că el este de vină pentru că a ales (din nou!) niște politicieni corupți și incapabili.

Din această cauză, Năstase a fost condamnat într-un dosar minor și șubred din punct de vedere juridic, dar aceasta a fost unica opțiune disponibilă pentru a face „un nou pas în lupta anticorupție” fără a ataca sistemul neocolonial. În mod normal, ex-premierul trebuia judecat pentru subminarea economiei naționale prin privatizările la prețuri vădit subevaluate a companiilor strategice, începând cu Petrom, dar un asemenea proces ar pune pe banca acuzaților efectiv sute de parlamentari și demnitari, în frunte cu Traian Băsescu. Mai grav, s-ar impune anularea privatizărilor și renaționalizarea companiilor strategice, ceea ce este absolut de neacceptat pentru Occident. În aceste condiții, „dosarul Zambaccian” este rezultatul necesității de a mima lupta împotriva corupției corelat cu necesitatea păstrării în formă neatinsă a sistemului neocolonial în care este încadrată România.

În fond, nu s-a întâmplat nimic nou. Dacă ne uităm la țările africane, algoritmul este aproape identic. Mai întâi, clasa politică vinde sau concesionează toate resursele țării. Peste câțiva ani, când pop.ulația începe să se revolte, liderii politici (oricât de servili ar fi față de Occident) sunt declarați corupți, sunt linșați mediatic de presa străină, iar apoi sunt executați după o scurtă și glorioasă „revoltă democratică” susținută de operativii CIA sau DGSE. Noii conducători se apucă de „reformarea justiției” și „întărirea statului de drept”, dar lasă neatinse contractele coloniale. Peste câțiva ani ciclul se repetă. În România lucrează același sistem, doar că România încă nu este Niger și „guvernatorii expirați” ajung la pensie sau, mai nou, după gratii.

La proces, Năstase a declarat că, dacă ar fi încheiat un contract cu Gazprom, Vestul l-ar fi apărat cu aceeași insistență cu care o apără pe Iulia Timoșenko, ceea ce arată că Năstase chiar nu înțelege ce i s-a întâmplat. Totodată există două lucruri cu care poate fi consolat fostul premier. Primul: când va fi judecat pentru privatizarea Petrom în care statul român a pierdut cel puțin 20 de miliarde de dolari, poate fi sigur că Occidentul îi va sări în ajutor. Al doilea: nu este nici primul și nici ultimul „guvernator expirat”. Există o mare probabilitate ca Traian Băsescu să ajungă în curând în aceeași situație.

Valentin Mândrăşescu

UnUL 16-01-2014 - 13:09

Cine naiba este idiotul ăsta de Mândrășescu și la ce hârtie igienică scrie?

Mircea 16-01-2014 - 13:43

Domnul combate la radio Vocea Rusiei.

UnUL 15-01-2014 - 23:35

Doar 5 milioane? Slab, slab de tot … pentru un PSD-ist care se respectă!

CONGO 16-01-2014 - 07:54

Eu nu stiu de ce nu-l premiaza cu un post de primar la Targoviste pe acest Nicuşor Constantinescu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult