Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA: Bărbat reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 70.000 de euro

DNA: Bărbat reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 70.000 de euro

scris de A.B.
136 Afisari

Un bărbat a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant când primea 70.000 de euro în schimbul cărora ar fi promis că intervine la persoane din conducerea Autorităţi Aeronautice Civile Române pentru emiterea unui aviz necesar edificării unui proiect imobiliar în Capitală.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a unei persoane, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în luna iunie 2023, persoana ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 de euro (1.000 euro/metru de înălţime, începând de la înălţimea de 46 metri, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălţimea de 79,50 m), pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorităţi Aeronautice Civile Române (AACR) şi că îi va determina pe aceştia să emită cu celeritate un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar pe raza municipiului Bucureşti.

„Ulterior, pretenţiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 1 – 3 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit miercuri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, informează DNA.

Joi, bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS