Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA cere arestarea deputatului PDL Dan Păsat

DNA cere arestarea deputatului PDL Dan Păsat

scris de Ziua Veche
3 afisari

Deputatul PD-L Dan PasatŞeful DNA Daniel Morar a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, pentru şantaj.

 

Deputatul PDL este acuzat de: trei infracţiuni de şantaj, asimilate infracţiunilor de corupţie. Potrivit DNA, în perioada 2009 – 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt, notează Mediafax. Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă. La data de 18 februarie 2010, faţă de Dan Păsat s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat Dan şi sub aspectul celorlalte infracţiuni sus menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive. Dosarul cuprinde 18 volume conţinând un număr total de 5.933 de file.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult