Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc

scris de C.P.
8 afisari

Dosarul retrocedărilor face primele victime. DNA cere aviz pentru arestarea deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc.

Solicitarea va fi înaintată către procurorul general, care, la rândul său, îl transmite prin intermediul Ministerului Justiției către Camera Deputaților.

Viorel Hrebenciuc este suspectat de „constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”.

În ceea ce-l privește pe Ioan Adam acesta este cercetat penal pentru „săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi constituire a unui grup infracțional organizat. Procurorii au reținut şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă”.

Ioan Adam este membru al comisiei juridice a Camerei Deputaților, cea care trebuie să-și dea avizul și să întocmească raportul pe care îl va înainta plenului, cel care decide ridicarea sau nu a imunității deputatului. Avizul comisiei juridice are un rol consultativ, de recomandare.

DNA va trimite Parlamentului, pentru documentare în cazul celor doi deputați, nu mai puțin de 17 volume de documente, care cuprind copii ale dosarului de urmărire penală.

Cei doi deputați au fost audiați în urmă cu două zile la DNA Brașov, după ce au fost citați cu mandate de aducere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult