Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului Ion Diniţă

DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului Ion Diniţă

scris de A.P.
1 afisari

DNA cere aviz pentru reţinerea deputatului Ion Diniţă, cercetat în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Deputatul Ion Diniţă, în dosarul preşedintelui CJ Braşov.

Deputatul Ion Diniţă, în dosarul preşedintelui CJ Braşov.

Solicitarea DNA va fi înaintată Parchetului instanţei supreme, care o va transmite Minsterului Justiţiei, pentru ca acesta să o înainteze Camerei Deputaţilor, în vederea obţinerii avizului.

Deputatul Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu, după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, este cercetat sub control judiciar. Procurorii spun că acesta ar fi atribuit ilegal zeci de contracte de utilitate publică mai multor firme conduse de apropiaţi ai săi. Anchetatorii au percheziţionat în această săptămână biroul şi vila lui Aristotel Căncescu.

Una dintre firmele deputatului Ion Diniţă, SC GOTIC SA, a încheiat în ultimii şapte ani nu mai puţin de 70 de contracte cu primării din Braşov sau Consiliul Judeţean. Toate apar în declaraţia de interese a parlamentarului, 43 dintre aceste contracte au fost încheiate exact în perioada vizată de anchetă. Procurorii susţin că adaosul practicat de firma deputatului în relaţia cu CJ Braşov este, în unele contracte, şi de 1000 la sută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult