Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA cere închisoare cu executare pentru Gigi Becali în dosarul Valiza

DNA cere închisoare cu executare pentru Gigi Becali în dosarul Valiza

scris de Bogdan Crețu Roman
2 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a continuat marţi dezbaterile în dosarul „Valiza”, în care finanţatorul echipei Steaua Gigi Becali, vicepreşedintelui FC Steaua, Teia Sponte, şi alte persoane, între care şi o avocată, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în fotbal.

gigi becali cioban foto-prosport.ro

DNA cere închisoare cu executare pentru Gigi Becali în dosarul Valiza

La ultimul termen de judecată al procesului, instanţa a anunţat că cercetarea judecătorească a fost încheiată stabilind că au fost administrate toate probele posibile pentru acest caz dând astfel cuvântul pentru concluzii finale procurorului şi avocaţilor. Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Cameluş Păduraru a arătat judecătorilor instanţei supreme că Gigi Becali şi avocata Alina Ciul trebuie condamnaţi la pedepse cu executare în vreme ce pentru Piţurcă, Marino şi Sponte a cerut stabilirea unor pedepse cu suspendare. Procurorul Cameluş Păduraru a arătat că Gigi Becali trebuie condamnat pentru dare de mită şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă privativă de libertate. Procurorul a cerut patru ani de închisoare pentru fapta de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals.

În cazul lui Gigi Becali procurorul a menţionat că acesta „a recurs la fapte de corupere repetate iar ulterior a încercat reconstituirea de probe pentru ascunderea faptelor de corupţie„. Concret, a explicat procurorul, Gigi Becali a comis fapte de corupţie atunci când a încercat mituirea publică a echipei Gloriei Bistriţa în anul 2006, precum şi în cazul similar U Cluj. Procurorul s-a referit şi la atitudinea procesuală cât şi extraprocesuală a finanţatorului Stelei, arătând că acesta „nu s-a sfiit” nicio clipă în a jigni, insulta, înjura procurorul de caz şi instituţia DNA. „L-a numit pe procuroul de caz trădător, sclav sau a spus că serveşte interesele unor oameni din sport”, a afirmat procurorul.

Reprezentantul DNA a mai arătat că „pentru Gigi Becali legea nu contează”, dând ca exemple cazurile lui Gigel Coman şi a unui alt fotbalist care în cursul anchetei şi pe parcursul cercetării judecătoreşti au recunoscut că finanţatorul Stelei le-a cerut să-i spună ce declaraţii au dat procurorului în cazul „Valiza”. În finalul pledoariei, procurorul a cerut încetarera procesului penal faţă de inculpatul Raul Volcinschi, care a decedat între timp, confiscarea „Valizei”, respectiv a sumei de 1.700.000 de euro, desfiinţarea celor două antecontracte de vânzare-cumpărare a unor terenuri ce reprezintă în apărarea lui Becali motivul existenţei acestei sume de bani şi obligarea inculpaţilor la plata în solidar a cheltuielilor de judecată.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul „Valiza”, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

5 comentarii

digital 06-03-2012 - 14:47

totul este un joc de culise,pur electoral…
kk-tul de cioban prins la mijloc între dna versus susținerea kiombului pedalac…
restul ”e” tărâțe pentru …po-por…
hahaha….

KAPA 06-03-2012 - 17:00

daca dau 1,6 mil euro cuiva ptr. stimulare asta inseamna ca e tot mita , chiar daca oieru crede ca daca are bani i se permite orice ,apropo de acesti escroci becali ,poate solutia finala e necesara ,inafara educatiei civice,ca sa trecem mai repede in democratie ne mai trebuie inca 20 ani legea pedepsei capitale, si apoi om vedea ,o idee strict personala

urbos 06-03-2012 - 18:03

Nu e nici o mita. Javrele lui Bashina l-au strans cu usa, ca sa stea oieru…capra.
Dosarul ala e o aberatie.
Dupa cum chitai dupa pedepse capitale, cred ca esti iesit din curul Diaconescului.

Romeo2110 07-03-2012 - 07:30

>daca dau 1,6 mil euro cuiva ptr. stimulare asta inseamna ca e tot mita

In principiu punctual nu e mita, dar daca peste 3 luni de exemplu joci in meci oficial cu echipa care a primit banii, s-ar putea ca aceasta sa isi aduca aminte si sa nu mai lupte ca in conditii normale; desi nu e obligatoriu sa fie asa.

Problema e ca legile fotbalului in acel moment nu permiteau asa ceva. dar nimeni nu le respecta.

Gigi Becali este insa departe de a fi cel mai mare corupt din fotbalul romanesc; dupa gratii ar fi trebuit sa ste de mult Traian Boc, Pascani, Dragomir…

TOM Cc 06-03-2012 - 21:10

Chiar credeti CA CIOBANUL FACE PUSCARIE ?? Abureala ,se baga frica in fraier ,vin alegerile ,se strang bani pt campania electorala ,astia dela putere sunt in rahat pana la gat ,simt ca le fuge pamantul de sub picioare .Hai sa il speriem pe cioban ,asta baga banii ,face donatii etc ,etc spune la prostime pt cine sa voteze (PDL + UNPR ), la fel pateste si DD cu partidul lui ,bani ,sponsorizari ,donatii etc,indicatii pretioase la prostime pe cine sa puna stampila (PDL+UNPR ) !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult