Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA a cerut arestarea senatorului Catalin Voicu. Unde este Casuneanu?

DNA a cerut arestarea senatorului Catalin Voicu. Unde este Casuneanu?

scris de Ziua Veche
2 afisari

.

DNA a cerut arestarea senatorului PSD Catalin Voicu, dar nu si a omului de afaceri Costel Casuneanu despre care afirma ca i-a dat in doua randuri sumele de 60.000 euro si 200.000 euro, pentru a face trafic de influenta in favoarea firmei sale!!!

 

 

Aceeasi intrebare se pune si fata de cea de-a doua rezolutie infractionala imputata senatorului PSD Catalin Voicu, care vorbeste de suma de 119.000 Ron primita de la un alt om de afaceri (n.n. – Marius Locic) pentru a interveni pe langa niste politisti, afacerist fata de care de asemenea nu s-a cerut arestarea. Cu alte cuvinte, in viziunea DNA cei doi oameni de afaceri (a caror nume nu se da in comunicat) nu reprezinta niciuun pericol social daca dau spagi prin intermediari pentru a cumpara solutii favorabile in anumite dosare civile sau penale? Doar cei platiti sa faca trafic prezinta pericol social?  E greu de inteles de ce se opereaza cu doua unitati de masura in acelasi caz.

In comunicatul dat azi publicitatii de catre DNA, comunicat al carui continut integral il puteti citi aici, se arata: “In rezolutiile de incepere a urmaririi penale si în ordonanta de punere in miscare a actiunii penale procurorii au retinut urmatoarele: In perioada iulie – septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 RON (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat. De asemenea, in luna august 2009, Catalin Voicu, a pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000, RON in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala”. Se observa ca DNA nu a pomenit numele oamenilor de afaceri, dar pe senatorului PSD da.

De ce dupa trei luni?

O alta nedumerire este urmatoarea: daca DNA a ascuns numele oamenilor de afaceri si nu ii considera un pericol social pentru a cere si arestarea acestora, de ce a solicitat arestarea senatorului PSD abia la peste trei luni de la inceperea urmaririi penale. Amintim ca Voica a fost luat pe sus de politistii DNA si dus cu mandat la audieri la parchet in data de 10 decembrie 2009, zi in care s-a inceput urmarirea penala a acestuia, iar pe 11 ianuarie 2009 s-a pus in miscare actiunea penala impotriva acestuia, faza procesuala care ar fi impus inca de atunci solicitarea arestarii, daca subzista un pericol social. De ce nu s-a cerut atunci arestarea? Citam astfel din comunicatul DNA de azi: “La data de 10 decembrie 2009, fata de Catalin Voicu s-a dispus urmarirea penala,  iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus în miscare actiunea penala sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de trafic de influenta”.

Seful DNA se plange de cresterea coruptiei

Intr-un interviu acordat unui post de radio, citat de Agerpres, procurorul sef  al DNA Daniel Morar, a sustinut ca fenomenul coruptiei nu regreseaza in Romania, acesta ramanand o problema grava, inca nerezolvata. El a mai adaugat ca Romania va continua sa fie monitorizata de Comisia Europeana la capitolul justitie, pana cand tara noastra va dovedi ca poate sa combata fenomenul coruptiei din interior, fara a mai avea nevoie de rapoarte periodice: “ Mie mi se pare ca este un fenomen care nu regreseaza din moment ce avem un numar destul de mare de inculpati trimisi in judecata, un numar de inculpati care, de la an la an, in mare (…) Este clar ca nu scade si ca este o problema grava pe care nu am rezolvat-o inca”.

UPDATE 12:56

Liderul PSD Victor Ponta insista ca Senatul sa ia urgent o decizie in cazul lui senatorului social-democrat Catalin Voicu, astfel incat dosarul sau sa ajunga cat mai repede pe masa unui judecator. “Nu Parlamentul, nu DNA si nu mass-media sunt in masura sa judece, ci doar judecatorii se pot pronunta privind vinovatia sau nevinovatia senatorului Catalin Voicu”, arata presedintele PSD intr-o declaratie de presa. El explica faptul ca aducerea cu mandat si arestarea sunt prevazute in Codul Penal ca masuri execeptionale, care se aplica doar in cazuri exceptionale, prevazute de Codul de Procedura Penala.

UPDATE 12.49 Catalin Voicu: „Nu sunt vinovat”

Contactat telefonic de Antena 3, Catalin Voicu s-a declarat nevinovat si a spus ca asteapta decizia care se va lua la Senat. „Nu sunt vinovat. Nu am nicio legatura cu ceea ce mi se pune in sarcina si nu sunt vinovat de absolut nimic. Exista dovada ca au fost bani imprumutati, dar se sustine ca n-ar fi fost de fapt imprumutati. A fost vorba de un imprumut si nimic mai mult”, a declarat Catalin Voicu. „Tot ce pot sa va spun este ca motivele pentru care se insista asupra acestei masuri n-au legatura cu dosarul cu faptele prevazute in copertile acelui dosar”, a mai spus senatorul.

—–

Pentru prima data in istoria postdecembrista a Romaniei, parchetul cere arestarea unui senator: Catalin Voicu de la PSD. Cererea a fost facuta de catre procurorul sef al DNA, Daniel Morar, catre ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, singurul care poate solicita Parlamentului Romaniei arestarea unui politician din Senatul Romaniei sau Camera Deputatilor. Comisia Juridica va fi cea care se va pronunta, prima, asupra acestei cereri ce urmeaza a fi trimisa de ministrul Predoiu.

Catalin Voicu este acuzat, in dosarul 310/P/2009, de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiuni de fals intelectual la Legea Contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata. Dosarul are 11 volume, este plin de stenograme si declaratii de martor, si numara 2663 de file. In acest dosar mai sunt cercetati doi judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si fratele primarului de Constanta, Sandu Mazare.

In ordonanta de punere in miscarea a actiunii penale se mentioneaza, pe scrut, activitatea infractionala ce este anchetata de DNA. Astfel, in perioada iulie-septembrie 2009, senatorul catalin Voicu a primit de la un afacerist , in doua transe, sumele de 250.000 RON (60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati de la Inalta Curte, pentru ca acesta sa primeasca o solutie favorabila.

In august 2009, Voicu ar fi pretins si primit de la alt afacerist  suma de 119.000 RON pentru a interveni la DGPMB (Politia Municipiului Bucuresti), ca sa-i determine pe politisti sa dea o solutie favorabila in dosarul penal al celui care a dat banii. Pentru ca faptele de corutie sma fie disimulate, Voicu si cumparatorul de influenta au intocmit documente financiar-contabile care atesta imprejurari nereale.

In cea de-a doua jumatate a anului trecut, Voicu a cerut unor colegi politicieni sa-l ajute pentru ocuparea unei functii in Guvernul Romaniei, urmand ca el sa ofere, la schimb, interventia personala pe langa magistrati de la Tribunalul Bucuresti si ICCJ, pentru ca acestia sa dea solutii favorabile respecticelor persoane. Uneia dintre aceste persoane, senatorul Voicu i-ar fi pretins folosase patromoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate  in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la divrese autoritati din Constanta.

La data de 10 decembrie 2009, fata de Voicu s-a dispus inceperea urmaririi penale, fiind pusa in miscare si actiunea penala pentru doua infractouni de trafic de influenta. In 22 ianuarie 2010, si apoi, in 11 si 12 februarie 2010, procurorii DNA au extins cercetarile.

0 comentariu

honorius 28-04-2010 - 17:58

promovarea lui Corbu la Inalta Curte a fost facuta, dar este doar o chestie ce tine de morala. nu si de constitutie, ca dreptul unei persoane de a promova in cariera nu poate fi ingradit de nimic. iar domnii procurori sa ne lase, ca putini sint profesionisti, multi sint doar lingai ai puterii si stau si ling orice mana le vine sub nas ldupa alegeri!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult