Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE – DNA, descindere la ceas de seara la Guvern

UPDATE – DNA, descindere la ceas de seara la Guvern

scris de C.P.
166 Afisari

UPDATE – DNA a anunţat că luni, între orele 15:00 – 19.00, au avut loc percheziţii în cinci puncte din Bucureşti, la sediul unei instituţii publice, răspunsul fiind transmis în urma unei solicitări a News.ro de a oferi precizari în legătură cu acţiunea care a avut loc la Guvern şi în urma căreia, conform unor surse, au fost ridicate documente. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că instituţia vizată este Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi că este vorba despre angajări în posturi publice. Ulterior, DNA a precizat într-un comunicat că este vorba despre fapte de corupţie din iulie 2017.

 „Au avut loc percheziţii ieri (n.r. – luni) între orele 15.00 si 19:00. la cinci locaţii din Bucureşti printre care şi o instituţie publică”, a declarat pentru News.ro purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan.

Ulterior, DNA a anunţat printr-un comunicat că, în urma obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, „în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 – 19.00, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 5 locaţii situate în sediul unei instituţii publice din Bucureşti”.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secţiei de combatere a corupţiei, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie comise în cursul lunii iulie 2017″, a adăugat instituţia.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a ridicat documente de la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la Secretariatul General al Guvernului, de unde ar fi ridicat documente.

Potrivit unor surse neoficiale, procurorii ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai SGG şi ar fi ridicat mai multe acte.

De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la sediul Secretariatului General al Guvernului.

Aceleaşi surse au declarat că în acest dosar ar fi vizată o consilieră a şefului Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc.

Mihai Busuioc a fost demis de la şefia SGG de către fostul premier Sorin Grindeanu şi înlocuit, în 16 iunie, cu Victor Ponta. Busuioc a fost repus în funcţie de către Mihai Tudose, fiind una dintre primele decizii luate de noul premier.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS