Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE Dan Diaconescu, audiat la DNA

UPDATE Dan Diaconescu, audiat la DNA

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

.

 UPDATE joi 14.59: Dan Diaconescu a spus, joi, la iesirea din sediul DNA, ca i s-a adus la cunostinta o noua acuzatie de santaj. El a subliniat ca nu a dat nicio declaratie, pentru ca va fi audiat vineri de catre procurori anticoruptie si ca nu stie exact pentru ce il acuza.Avocatii patronului OTV au precizat ca anchetatorii sustin ca Diaconescu a cerut, impreuna cu jurnalistul Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Tardea, si ca a fost dat un avans de 4.500 de euro. Patronul OTV a sustinut insa ca singurii bani pe care ii ia televiziunea sunt pentru publicitate, prin contracte legale.

 

 

UPDATE joi 10.20Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a fost citat pentru a fi audiat in legatura cu o noua acuzatie de santaj, fapta reclamata, in 2005, de un om de afaceri, transmite Mediafax.Dan Diaconescu a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca „se doreste sa i se puna un pumn in gura”, „in drumul sau catre Presedintie”, iar toate acuzatiile din ultimii 15 ani, solutionate cu NUP, sunt „dezgropate” si este „scos automat vinovat”.

 

UPDATE 13.40: Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele unuia dintre fostii directori ai publicatiei “Atac la persoana”, Mihai Ghezea, in dosarul in care jurnalistul Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, au declarat miercuri pentru NewsIn avocatii patronului OTV.

 Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac perchezitie miercuri la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, masura fiind dispusa in dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu si Doru Parv, acuzati de santaj, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Tot miercuri, procurorii anticoruptie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Dan Diaconescuin legatura cu fapte similare cu cele pentru care s-a inceput urmarirea penala fata de cei doi realizatori TV. In 2005, procurorul DNA Catalin Macovei, in prezent presedinte Agentiei Nationale Anticoruptie (ANI), a decis declinarea cazului la Parchetul Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, unde a fost inchis. Recent, procurorul Gheorghe Bocsan de la DNA a solicitat Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti acel dosar in vederea reanalizarii lui. Surse judiciar sustin ca perchezitia de miercuri de la sediul OTV ar fi in legatura cu probabila redeschidere a dosarului din 2005.  

Citeste mai mult aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult