Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA face percheziţii la DGA Ploiești și BCCO Prahova

DNA face percheziţii la DGA Ploiești și BCCO Prahova

scris de A.P.
3 afisari

DGA Ploiești și BCCO Prahova sunt vizate de perchezițiile de marți ale procurorilor anticorupție.

ancheta-dna-ipj-dga-diicot-prahovaPotrivit unor surse citate de Agerpres, au loc percheziții în cele două instituții publice la birourile celor doi ofițeri cu funcții de conducere, reținuți luni seară, șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, și ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel — șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

DNA a informat marți dimineață, într-un comunicat transmis presei, că procurorii anticorupție efectuează percheziții în opt locații situate în județele Prahova și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiției și contra libertății persoanei, comise în perioada 2010 — 2015.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiției și infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2010 — 2015. În cursul zilei de 18 august, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în județele Prahova și Dâmbovița, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel — șef serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult