Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA: Kovesi cere începerea urmăririi penale pentru Ovidiu Silaghi

DNA: Kovesi cere începerea urmăririi penale pentru Ovidiu Silaghi

scris de M.A.
1 afisari

Laura Codruţa Kovesi cere începerea urmăririi penale în cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru de trafic de influenţă în formă continuată, anunţă DNA.

DNA. Kovesi cere începerea urmăririi penale pentru Ovidiu Silaghi

DNA. Kovesi cere începerea urmăririi penale pentru Ovidiu Silaghi

Propunerea privind numirea liberalului Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor a ajuns pe 22 iulie la Palatul Cotroceni. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că a încercat să-i convingă pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele PNL, Liberal, Crin Antonescu, să încerce o altă variantă pentru funcţia de ministru al Transporturilor decât liberalul Ovidiu Silaghi. El a precizat că va lua o decizie cu privire la propunerea de numire a lui Silaghi pe 23 august.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începerea urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Din referatul întocmit de procurori a rezultat că există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Totodată, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor cu care a fost sesizat organul judiciar, iar pentru stabilirea corectă şi completă a situaţiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmărire penală”, anunţă DNA, într-un comunicat.

26 comentarii

urbos 19-08-2013 - 16:07

A grohait Dementa Sa Basescu, deci e clar.

UnUL 19-08-2013 - 18:39

… guiță Urbos de la spitalul 9.

ANCUTA 19-08-2013 - 16:48

Trezeste-ne Doamne!
Ajuta-ne!

GRIGORE 19-08-2013 - 17:00

Smecherii de la transporturi, tun dupa tun ? Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe, obscurul, Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile . Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti. Jaf la Transporturi , dupa Dorobantu de la CFR Calatori iata ce mai aflam : George Micu, managerul privat de la CFR SA numit de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, este, în acelaşi timp, şi director general adjunct la CFR Marfă, dar şi membru în Consiliul de Administraţie de la CFR Călători • Pentru aceste prestaţii, George Micu încasează lunar peste 12.000 de euro.

Cristina 19-08-2013 - 17:15

“Conducerea CFR Călători, societate aflată în pragul colapsului financiar, ţine la secret planul de management adoptat în urmă cu două luni. Deşi secret, planul nu a generat până în prezent nici o soluţie salvatoare pentru companie. Nici Guvernul nu are idei în această privinţă şi a apelat la singurele metode de creştere a veniturilor pe care le cunoaşte: scumpirea biletelor de tren cu 10% începând cu 1 septembrie, urmată de disponibilizări ce vor fi anunţate tot luna viitoare. De altfel, conducerea CFR Călători nu a făcut publice nici datele financiare pe primul semestru al anului în curs”
Interesant ca managerul Dorobantu , primeste salariu de cateva mii de euro lunar, deci la salariu, inainte , la performante , inapoi !
Bravo dl. Dorobantu Valentin , cat o sa-ti mai mearga, ca la salariati le-ai luat si aerul ?

Pribeagul 19-08-2013 - 18:00

🙂

ANCUTA 19-08-2013 - 17:33

Crin Antonescu este un accident nefericit în istoria României, de aceea sper că peste câțiva ani când va fi un simplu pensionar cu sacoșa în mână la coadă la promoții, nu-l va mai recunoaște nimeni. Dintre multele figuri nepotrivite a ocupa funcții în stat, Antonescu și Ponta reprezintă două tipuri de caractere diferite, dar ale căror trăsături esențiale i-au adus împreună: Ponta reprezintă tipul inconsecvent, mitoman și hoț, iar Antonescu, un individ dominat de obsesii, de ură, un personaj răzbunător ce nu-și poate controla umorile, reacțiile, limbajul și gestica.

Pribeagul 19-08-2013 - 18:03

So pe ei, Codruta!

Cit mai asteptam dupa demararea actiunii Bechtel? Este vorba de cca 1 mld de euro. Merita!

Pribeagul 19-08-2013 - 18:53

Eleganta si stil! 🙂

ANCUTA 19-08-2013 - 18:06

Reamintesc că numele lui Ovidiu Silaghi s-a aflat printre cei denunțati de senatorul ex-PSD Valer Marian. Acesta l-a turnat pe Silaghi că ar fi fost finanțatorul din umbră al acțiunii de fraudare a referendumului, la acea vreme liberalul Silaghi fiind ministru al Transporturilor. ”Numitul Govor Mircea Vasile a afirmat ca au pus la bătaie pentru referendum suma de 200.000 lei (două miliarde de lei vechi), care a fost primită la negru de la SC Tehnic Asist SRL Botosani (firmă favorizată și abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judetean), careia i s-ar fi promis in schimb atribuirea de lucrari de catre Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, a susținut Valer Marian. Mai mult, el a afirmat că „in perioada respectiva secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numitii Silaghi Ovidiu, Stef Mihai Adrian si Govor Mircea Vasile sa fie transferata, prin hotarare de Guvern, suma de 54 milioane de euro alocata pentru reabilitarea Aeroportului Baia Mare, pentru reabilitarea Aeroportului Satu Mare, urmand ca lucrarile aferente sa fie atribuite unor firme clientelare”.

Papanicolau 20-08-2013 - 13:41

Se pare ca toti cei pe care i-a denuntat Valer Marian vor merge la Mititica. D-le, ce nebun , sa trimita la Puscarie niste conducatori care , dupa cum vorbeste o țară, sunt cei mai cinstiti oameni posibili. Ce vor face capii atata amar de ani la Jilava?

Şaalebim 19-08-2013 - 18:19

Deocamdata, in sondajele de opinie cele mai recente, Anto nescu se situeaza pe un onorific loc 5! Ponta se arata inca solidar cu decizia la virf a usl-ului de a-l avea pe Crin A. ca presedinte. Frictiunile din teritoriu intre psd si pnl sunt majore si imposibil de controlat. Ponta, imediat dupa venirea din concediu s-a rastit la ambele partide si a spus cu subiect si predicat ca va taia in carne vie si nu va accepta, nici el si nici Crin, nici o nesupunere fata de directivele venite de la centru. Amenintarile lui Ponta, insa, nici macar nu au fost bagate in seama, daramite auzite. Asa ca, pe fondul nemultumirilor generale dintre pnl si psd, in prima parte a anului 2014, se pare ca usl-ul va cauta un alt pretendent la sefia tarii. Contextul in care Crin ar fi, totusi, solutia usl-ului la presedentie ar fi aceea in care deja Voiculescu, Silaghi, Fenechiu, si alticitva usl-isti de renume, vor fi intrat dupa gratii, ceea ce ar face aproape imposibila cistigarea tronului voievodal de la Cotroceni.

jan dinu 19-08-2013 - 18:51

— Shtoarfa – puteFracta , ROGZANA JORDACHI —
i-a apararea infracorilor c-o seninatate de GURva profesionist – patentata !!
La Ce sa te astepti de la o jigodie atit de ieftina shi decazuta moral …?!
JD-USA

Antibasistul 20-08-2013 - 15:18

ESTI NEBUN, postarile tale te tradeaza!

UnUL 20-08-2013 - 16:00

Mai știi și altceva decât i m b e c i l i t a t e a asta copy-paste, Bășinel?

Antibasistul 20-08-2013 - 16:36

E UN ADEVAR!

UnUL 22-08-2013 - 08:01

Ți-am mai spus că pseudo-adevărul tău nu are nici în clin nici în mânec cu Adevărul (cu A mare).
P.S. Și dacă i m b e c i l i t a t e a pe care o debitezi ar fi un adevăr, n-ar trbui s-o repeți de 2537 de ori.

UnUL 20-08-2013 - 13:08

Un excelent articol din presa de azi:
Politicienii nu iau șpagă! Sunt victimele regimului Băsescu-DNA!

Nu o să scriu despre faptul că președintele PNL Crin Antonescu a mai dat-o în bară încă o dată cu oamenii pe care îi propune să guverneze România. Nici nu o să spun că ambii lideri ai USL au tratat cu o superficialitate de școlar mediocru întregul subiect al conducerii ministerului Transporturilor. Nici nu o să menționez că trei formațiuni politice care împreună au 70% din voturi nu sunt în stare să facă o propunere decentă la un minister. Ar fi prea simplu…
Altceva mi-a atras atenția. Reacția liderilor USL la problemele cu legea ale lui Ovidiu Silaghi. Atât Crin Antonescu, cât și Victor Ponta au sugerat că Traian Băsescu ar fi implicat în toată povestea, ca în „zilele bune” ale campaniilor electorale de anul trecut. „Partidul Național Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreședinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunțe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor. Apreciem această coincidență ca fiind cel puțin suspectă(…)”, a venit replica lui Crin Antonescu.
La rândul său, Victor Ponta a spus că de fiecare dată când propune pe cineva, oamenilor respectivi li se „ descoperă” ceva, spunând că șeful statului probabil citește dosare, chiar dacă nu intră în atribuțiile sale. Asta, după ce în urmă cu câteva zile îl acuza pe șeful statului că i-a făcut dosar medicului Șerban Brădișteanu.
Cei doi lideri se comportă ca și cum ar fi în continuare în Opoziție. Premierul cel puțin, pare să fie lovit de amnezie și nu își amintește faptul că procurorii-șefi au fost numiți inclusiv prin concursul său. Prin urmare, să intri într-un joc în care să reclami că Traian Băsescu face dosare adversarilor politici e complet absurd dacă tu ești cel care deține Puterea. De fapt, cred că asta intră în noua logică electorală a USL. Ca o variațiune la refrenul Băsescu e de vină, liderii USL revigorează și placa: „Băsescu face dosare”.
Numai că părerea mea e că trebuie să cam ai creierul spălat de propaganda USL ca să mai crezi așa ceva și să nu vezi că de fapt, interceptările ce l-au incriminat pe Silaghi sunt din noiembrie 2012. Sau că problema adevărată este aceea că Uniunea nu e capabilă să numească un ministru care să fie deasupra oricăror suspiciuni de corupție.
Dar până la urmă, interesul lor este să bage gunoiul sub preș, nu să facă curățenie în casă!

mircea 20-08-2013 - 13:55

se pare ca nu ai nici 4 clase facute pa buneca restu a fost ordin da la PCR KAKADEMICIANULE da cluj dupa 10 ani in care s-au furat 20 miliarde de euro se v-a face curatenie TOV KAKADEMICIAN dupa 20 de ani.Care 20 de miliaede de euro cele pe care lea luat clanul Basescu-Boc si nu se regasesc nici unde.Tu Un-nULULE si mafia voastra Tiganeasca-Gaboreasca si Ciangai pierivar samanta,negriciosilor si la creiere

UnUL 20-08-2013 - 14:41

Părerile tale i d i o a t e nu fac nici două parale, Mirciulică! „Mafie țigănescă”? Mă duc să râd în voie…

UnUL 20-08-2013 - 16:02

Respectând proporțiile, având în vedere diferența de cultură, dacă eu nu am nici 4 clase, tu nu ai nici grupa mică, Mirciulică agramatul!

mircea 20-08-2013 - 18:01

bai prostovane sa-mi trimeti si mie o invitatie la pomana ca acolo o sa te vad pe tine si Basrescu,ca voi nu lipsiti unde se da,cand se da se da de pomana ,degeaba si pa carca MALACULE cu deploma

UnUL 20-08-2013 - 19:01

Puișor, eu nu frecventez nici înmormântările și cu atât mai puțin pomenile. Știu că ți-e greu să înțelegi, voi, ăștia, „sudiștii” fiind cam pomanagii, dar asta e…

Antibasistul 20-08-2013 - 16:34

ESTI NEBUN, postarile tale te tradeaza!
Te duci sa pupi vesnic in cur pe Basescu!

UnUL 20-08-2013 - 18:59

Nu te-ai săturat să dai copy-paste de-a-nboulea la aceeași i m b e c i l i t a t e? Nu te apucă o greață profundă când te uiți în oglindă, B ă ș i n e l?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult