Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA: Liviu Dragnea, un nou dosar penal

DNA: Liviu Dragnea, un nou dosar penal

scris de A.P.
16 afisari

Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic.

liviu dragnea dnaPreședintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la ieșirea din sediul DNA că are calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată și Bombonica Prodana, fosta lui soție.

„Sunt suspectat că două angajate de la Protecția Copilului nu ar fi venit la servici și că eu aș fi îngăduit acest lucru în 2006 și am calitatea de suspect. (…) Nu vreau să comentez mai mult. Normal că le cunosc”, a afirmat Dragnea.

Șeful PSD a precizat că nu el conducea instituția respectivă și că soția sa nu a făcut nicio angajare.

Întrebat când va da declarații în acest nou dosar, el a spus că o să primească în două — trei zile conținutul ca să vadă despre ce e vorba.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat miercuri la DNA fiind citat într-un dosar privind fapte de corupție.

Comunicatul DNA

rocurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul

DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– instigare la fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții.
În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.

Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult