Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA: Nicușor Contantinescu, șeful CJ Constanța, nu poate părăsi țara

DNA: Nicușor Contantinescu, șeful CJ Constanța, nu poate părăsi țara

scris de C.S.
4 afisari

Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, nu poate părăsi țara. Interdicția a fost impusă de DNA, în dosarul în care Constantinescu este cercetat pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu.

Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța, nu poate părăsi țara, a decis Judecătoria Constanța. (foto: activenews.ro)

Magistraţii au respins ca nefondată solicitarea lui Nicușor Constantinescu de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile. Decizia Judecătoriei Constanţa nu mai are cale de atac.

Joi, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile.

Potrivit reprezentanţilor DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieşit că suferă de o afecţiune severă şi este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.

DNA preciza, miercuri, că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

4 comentarii

jorj 17-01-2014 - 17:45

impuscati L CAN CHINA repede ca S A IMBOLNAVIT DA PROSTI NE MAI CRED ASTIA

vic 17-01-2014 - 19:58

saracutu !

Ad 17-01-2014 - 20:19

E miliardar si nu e sarac.

jan dinu 18-01-2014 - 00:15

—- Mesaj urgent lu NICUSOR —- ( presedintele Consiliului Judetean Constantza ( PSD (USL ) :
Cit mai urgent treceti granitza spre turci shi de acolo noi te vom prelua
cu un avion privat special . Va putem acorda – azil politic – pentru restul vietzii
aici in USA . Convingeti-l shi pe domn Mazare sa va insoteasca poate
veni imbracat in uniforma – Whermaht – shi cu cismele alea – Birger –
lustruite de de fetele lui in bikini – !!
Luati cashu …dar mai ales numerele de la conturi in banci !!
NU incercati aventuri spre – Copa Cabana – sunt prea multe curve acolo shi
puteti ramine lefteri in curu gol …foarte repede !!
Noi va garantam inviolabilitate pina la moarte – sunteti indispensabili !!
Daca nu aveti bagaj prea greu puteti lua shi 2-3 insotitoare ( dansatoare de la mare )… Grabiti-va timpul nu asteapta !!!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult