Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA nu ştie cum să procedeze cu Adrian Severin

DNA nu ştie cum să procedeze cu Adrian Severin

scris de P.C.R.
4 afisari

Parlamentul European nu a informat în scris până în acest moment Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la decizia ridicării imunităţii lui Adrian Severin şi nici nu a comunicat dacă îşi dă acordul cu privire la percheziţionarea spaţiilor şi datelor informatice aparţinând PE, susţine DNA.

adrian_severin_dnaDe asemenea, DNA precizează, într-un comunicat transmis luni Agerpres, că PE nu a comunicat nici dacă s-a luat măsura conservării probelor şi că toate aceste informări sunt absolut necesare instrumentării cauzei penale referitoare la europarlamentarul Adrian Severin.

Precizarea DNA vine ca urmare a informaţiilor contradictorii vehiculate în spaţiul public referitoare la derularea anchetei penale care îl vizează pe Adrian Severin, membru al Parlamentului European, cele mai recente apărând în contextul interviului acordat de Directorul General al OLAF, Giovanni Kessler.

În 23 iunie, PE a hotărât ridicarea imunităţii lui Adrian Severin şi a încredinţat preşedintelui Parlamentului European sarcina de a transmite imediat această decizie autorităţilor competente şi lui Adrian Severin. Ca urmare a luării la cunoştinţă, exclusiv din spaţiul public, a deciziei PE de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin, la data de 4 iulie, procurorul şef al DNA a solicitat preşedintelui Parlamentului European să comunice dacă s-a procedat la sigilarea spaţiilor aparţinând PE utilizate de Adrian Severin şi dacă măsura sigilării este încă în vigoare în scopul conservării unor eventuale probe necesare soluţionării cauzei penale”, se arată în comunicat.

În 21 martie, în urma unor materiale audio-video prezentate de publicaţia britanică The Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în PE.

1 comentariu

YAAKOV 11-07-2011 - 13:23

Sa-l „salte” cu un balon cu aer cald, sau cu o macara de mare tonaj.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult