Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei DNA solicită rearestarea senatorului Cătălin Voicu

DNA solicită rearestarea senatorului Cătălin Voicu

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Procurorii de la DNA au cerut instanţei supreme revocarea controlului judiciar în cazul Voicu şi rearestarea senatorului pentru 30 de zile.

Cătălin Voicu

Solicitarea Departamentului Naţional Anti-Corupţie (DNA) vine ca urmare a faptului că senatorul Cătălin Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecată din 20 aprilie, dată la care avocaţii senatorului anunţau că acestuia i s-a făcut rău din cauza bolii sale de inimă. Drept dovadă a acestei presupuse minciuni, procurorii DNA au adus în discuţie faptul că la o săptămână după aceasta, în 27 aprilie, senatorul a fost văzut în parlament, la moţiunea de cenzură care era dezbătută la acea dată.

Potrivit Mediafax, avocaţii senatorului au adus la dezbaterile de luni, 14 mai, documente medicale justificative potrivit cărora clientul lor suferă de hipertensiune din care rezultă că în 20 şi 27 aprilie acesta a avut variaţii ale ritmului cardiac. Aceştia au cerut instanţei respingerea solicitării DNA de rearestare a lui Voicu. Până în prezent, instanţa supremă a rămas în pronunţare pe acest aspect, urmând să decidă dacă dispune sau nu rearestarea senatorului Cătălin Voicu.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a stat în arest preventiv din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011. Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie – septembrie 2009, Cătălin Voicu, „prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator„, ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat. De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult