Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Doi evazionisti de la “Dealul Negru” au fost arestati

Doi evazionisti de la “Dealul Negru” au fost arestati

scris de Ziua Veche
1 afisari

Administratorul Dicu Florin de la SC DEALUL NEGRU SRL si contabilul acestei firme, Dijmarescu Elena, au fost arestati pentru 29 de zile, in urma deciziei luate cu putin timp in urma, de catre Judecatoria Sector 3, in baza cererii facute de DNA, care ii retinuse pe cei doi sub acuzatia de evaziune fiscala in forma continuata.
 

 

Din ordonanta de retinere a procurorilor anticoruptie reiese ca in perioada ianuarie 2008-31 decembrie 2008, Dicu a efectuat achizitii intracomunitare de carne si produse din carne de pasare, dar nu a inregistrat taxa de valoare adaugata in evidenta contabila si in deconturile de TVA. Astfel, acesta s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale fata de bugetul general consolidat in suma de 5.982.879 lei. In aceeasi perioada, aceeasi firma a cauzat bugetului general consolidat un prejudiciu de 3.420.163 lei prin inregistrarea unor operatiuni fictive de livrare intracomunitară de marfuri.
In 2009, pe parcursul cercetarilor, Dicu Florin a efectuat achizitii interne de carne si produse din carne de la societati comerciale controlate de catre cei doi inculpati, pe care le-a vandut unor firme din Cipru si Bulgaria. S-a constatat ca aceste operatiuni au fost fictive, sele au tat la baza unei cereri de rambursare de TVA, In urma careia a compensat prejudiciul sus-mentionat constatat de fisc pe anul 2008.
Dicu Florin a fost ajutat de inculpata Dijmarescu Elena care, In calitate de contabil al SC DEALUL NEGRU SRL, a intocmit evidenta contabilă a firmei, cunoscand activitatea ilicită a operatiunilor comerciale derulate de Dicu Florin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult