Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Doi foşti directori ISU Dobrogea, condamnaţi la închisoare

Doi foşti directori ISU Dobrogea, condamnaţi la închisoare

scris de C.S.
2 afisari

Doi foşti şefi ai ISU Dobrogea, un colonel şi un maior au fost condamnaţi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de instanţa supremă. Sentinţa este definitivă.

Foşti directori ISU Dobrogea condamnaţi definitiv la închisoare.

În 18 mai 2012, generalul în rezervă Petre Trandafir a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la fals intelectual, la doi ani de închisoare pentru instigare la uz de fals şi la trei ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus ca generalul în rezervă să o execute pe cea mai grea, respectiv trei ani şi şase luni de închisoare.

Totodată, instanţa i-a interzis lui Petre Trandafir mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.

Alături de acesta au mai fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare fostul prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Dobrogea, Neculai Coman, colonelul Gabriel Andrei Niculae şi maiorul Gabriel Alexandrescu, pentru acelaşi tip de fapte ca şi Trandafir.

Judecătorii ICCJ au dispus totodată anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidaţilor, procesul verbal încheiat în 21 august 2007 de membrii comisiei de examen şi aprobat de inspectorul şef cuprinzând rezultatele concursului de ocupare a unor posturi de subofiţeri organizat la ISU Dobrogea în perioada 9 iulie 2007 – 20 august 2007, numai cu privire la menţiunile referitoare la cei 205 candidaţi ale căror lucrări au fost falsificate, tabelele cu rezultatele finale obţinute de candidaţii care au susţinut examenul pentru ocuparea funcţiilor de subofiţer conducător auto şi servant, pe subunităţi, în ordinea descrescătoare a mediilor, afişate la sediul ISU Dobrogea, numai cu privire la menţiunile referitoare la cei 205 candidaţi ale căror lucrări au fost falsificate, documentele întocmite cu prilejul încadrării la ISU Dobrogea a celor 192 de candidaţi ale căror foi de concurs au fost falsificate, procesul-verbal din 15 şi 16 august 2007, ora 22.00, încheiat la sediul ISU Dobrogea privind predarea-primirea unei mape tip DS sigilată cu sigiliu aparţinând lui Neculai Coman.

În 20 iulie 2009, procurorii anticorupţie de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au trimis în judecată 19 persoane în dosarul privind organizarea unui concurs pentru ocuparea a peste 400 de posturi de subofiţer la ISU Dobrogea.

1 comentariu

ILEANA 24-01-2014 - 17:46

Dna. Ramona Manescu ,aproximativ 14 000 de salariati de la CFR CALATORI va cer demisia Managerului privat , DOROBANTU VALENTIN !
Ajunge cu bataia de joc .
2. De Viorica | 24 Ianuarie 2014 1

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult