Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dolj: Cei trei medici reținuți pentru luare de mită, arestați pentru 29 zile

Dolj: Cei trei medici reținuți pentru luare de mită, arestați pentru 29 zile

scris de C.S.
8 afisari

Tribunalul Dolj a emis o decizie de arestare preventivă pentru 29 zile a celor trei trei medici de la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, reținuți vineri în urma unui flagrant. Sentinţa instanţei nu este definitivă.

Cei trei doctori din Târgu Cărbunești, acuzați de luare mită, au fost arestați.

Cele trei cadre medicale din Târgu Cărbunești, doi ginecologi și un anestezist, sunt acuzate că ar fi primit, în total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariană unei tinere de 23 de ani. Banii au fost daţi medicilor înainte de intervenţie, fiind marcaţi drept mită de anchetatori, care au intervenit la finalul operaţiei şi i-au prins în flagrant pe cei trei.

Medicul Aurelian Dobran este şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, Daniela Uţupanu este medic ginecolog, iar Grigore Dinu este medic anestezist.

Spitalul din Târgu Cărbuneşti a fost implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri generate de moartea unor bebeluşi la naştere, anchetele respective nefiind finalizate nici până în prezent. Cercetările au vizat alţi medici decât cei implicaţi în ancheta de acum.

În plus, în luna aprilie a anului trecut un nou-născut devorat de câini fără stăpân a fost găsit mort în curtea unităţii sanitare, în urma anchetei stabilindu-se că o rudă a unui pacient internat acolo a născut în toaleta unui salon, după care a aruncat copilul în curtea spitalului.

1 comentariu

Pribeagul 12-01-2014 - 19:20

Sistemul de sanatate este cel mai corupt sistem din Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult