Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarele păgubiţilor FNI, transferate la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare

Dosarele păgubiţilor FNI, transferate la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare

scris de Ziua Veche
0 afisari

Volumele dosarului privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) au fost încărcate, sâmbătă dimineaţa, într-un camion pentru a fi transportate la Tribunalul Bucureşti în vederea rejudecării unei părţi din această cauză.

 

 Dosarele sunt mutate de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care a judecat recursul în cazul procesului FNI, la Tribunalul Bucureşti, care urmează să reanalizeze partea referitoare la unele părţi vătămate constituite ca părţi civile în faza de urmărire penală.

ÎCCJ a decis în cadrul deciziei din 4 iunie 2009 privind dosarul FNI trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, cu privire la unele părţi vătămate constituite ca părţi civile în faza de urmărire penală şi necitate la instanţa de fond şi de apel.

Judecătorii au casat atunci, în parte, decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB), constatând greşita achitare a inculpatului Andrei Marius pentru complicitate la înşelăciune, precum şi a altor inculpaţi din dosar.

Prin decizia de atunci, ÎCCJ a decis menţinerea pedepsei de 10 ani de închisoare cu executare pentru Ioana Maria Vlas, în dosarul privind prăbuşirea FNI. Instanţa supremă a stabilit că AVAS nu este parte responsabilă civilmente în proces, astfel că nu instituţia este obligată să îi despăgubească pe investitorii FNI. Ioana Maria Vlas a recunoscut că este vinovată de abuz în serviciu, însă a susţinut că a fost constrânsă moral să acţioneze în acest mod, ca administrator al SOV Invest.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult