Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Adrian Năstase: Managerul Spitalului Floreasca, invinuit de DNA

Dosarul Adrian Năstase: Managerul Spitalului Floreasca, invinuit de DNA

scris de Laurentiu Banches
23 afisari

Managerul Spitalului Floreasca din Bucureşti, Radu Macovei, a mers, miercuri, 18 iulie, la DNA, pentru audieri în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase.

Radu Macovei, managerul Spitalului Floreasca, invinuit de DNA in cazul Adrian Nastase (foto: investigatorul.ro)

DNA a dispus urmărirea penală şi a managerului Spitalului Floreasca, Radu Macovei în dosarul în care mai sunt vizati medicul Şerban Brădişteanu , adjunctul al şefului Poliţiei Capitalei, Gheorghe Dumitru şi ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Capitale Nicolae Costea şi Marian Apostol pentru favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie. Potrivit Mediafax, Radu Macovei nu a făcut declaraţii la intrarea sau iesirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit procurorilor DNA, în acest dosar există date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei de doi ani de închisoare aplicate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului premier Adrian Năstase. Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, în 26 iunie, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase şi că urmează să fie verificate toate actele medicale.

Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a transmis procurorilor, în 13 iulie, concluziile raportului de expertiză medico-legală în acest caz. Adrian Năstase a fost audiat, în 16 iulie, la Penitenciarul Rahova în legătură cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, când poliţiştii au venit la domiciliul său pentru a pune în executare mandatul de încarcerare. Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase din 20 iunie în urma căreia acesta a fost internat şi operat la Floreasca, a generat unele suspiciuni în spaţiul public legate de îngrijrile de care ar fi avut nevoie fostul premier şi de diagnosticul lui.

2 comentarii

BULA 18-07-2012 - 19:15

Ce ati fi vrut voi, sa nu-l primesca pe bietul Nastase in spital, cand era cu glontul invizibil in gat ?

Salut 19-07-2012 - 15:55

Ce ocazie minunata sa taci ai ratat !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult