Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Antena TV Group: Sorin Alexandrescu la DNA

Dosarul Antena TV Group: Sorin Alexandrescu la DNA

scris de Z.V.
3 afisari

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este acuzat de șantaj.

Dosarul Antena TV Group: Sorin Alexandrescu la DNA

Sorin Alexandrescu, a venit ȋn dimineaţă de joi, 1 august, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a i se comunica prelungirea cu 30 de zile a interdicţiei de a părăsi ţara, dispusă în dosarul de şantaj.  Potrivit unui comunicat remis Agerpres, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu l-a constrâns pe Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub şantaj ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

În acest dosar, preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a fost pus sub acuzare luni de procurorii anticorupţie pentru complicitate la şantaj. „Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat, cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”, a anunțat DNA.

În acest sens, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea către Ioan Bendei şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL şi semnate de George-Daniel Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului. În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania RCS&RDS şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicat administratorul. Anterior, în acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire preşedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi persoanele juridice SC Antena Group SA, Antena 3 şi SC Intact Publishing SRL.

7 comentarii

VICA 01-08-2013 - 10:39

Apogeul ineficienței manageriale privind transportul feroviar de călători a fost atins în timpul Ministrului Transportului-penalul, Relu Fenechiu, care a pus în fruntea SNTFC „CFR Călători” SA pe Valentin Dorobanțu ca Manager Privat care nu înțelege că trenurile de călători ale CFR Călători nu sunt o pierdere și pe care le anulează nejustificat și spunem nejustificat pentru că managerii de la operatorii privati le consideră rentabile și le preiau și le și înmulțesc după ce CFR Călători renunță la ele pentru că sunt nerentabile. Să înțelegem că managerii de la operatorii de transport feroviar de călători privati sunt singurii care înțeleg că trenurile de călători anulate de CFR Călători sunt foarte rentabile… Dorobantule , esti „liber” sa pleci , ne-ai demonstrat tot ce poti .

Antibasistul 01-08-2013 - 13:57

Cel mai bun a fost scumpul tau Basescu, cu dosarul lui penal Flota, a declarat la TV ca Romania nu are nevoie de autostrazi!

PS. Nici de flota.

CONGO 01-08-2013 - 14:22

Care Flota, bai antenistule?
Flota o furat-o Voiculescu.
Pai altfel de unde-si facea antene?
Sunt dovezi, dovezi grele de tot, sa nici nu te prind ca negi.
Antenistule!!!

pathfinder 01-08-2013 - 14:31

Bre antidepresivule matale poti trai fara Basescu?
Vad ca ii urmaresti interviurile … deci esti mare fan…

P.S. Care mai e treaba pe la Haznaua 3?

digital 01-08-2013 - 10:44

suougy ..llla la apogeu!

UnUL 02-08-2013 - 21:14

CRED CĂ NICIUN OM CU SCAUN LA CAP NU SE ÎNDOIEȘTE CĂ A FOST VORBA DE UN ȘANTAJ, NICI CĂ LACHEII DE LA ANTENE NU FAC DECÂT SĂ EXECUTE ORDINELE I N F E C T U L U I SECURIST FELIX. Aceste canale de scurgere a deșeurilor menajere și a fecalelor numite „Antene”sunt singurele televiziuni (poate alături de RTV!) care au obligația de serviciu să se ia de gât cu oricine îl deranjează pe s c â r b o s u l escroc și turnător Felix. Când Varanul le ordonă potăilor lui de ziariști, indicându-le o țintă : „Șo pe el!, aceștia se reped și mușcă. altfel își pierd simbria sau chiar locul de muncă.
CUM E TURCUL ȘI PISTOLUL. Banda de gangsteri, de mincinosi, de calomniatori, de escroci și de șantajiști de pe Antene sunt „după chipul și asemănarea” patronului lor, i n f e c tu l securist Felix. Adica la un patron mincinos, escroc si canalie precum infectul turnator Felix, angajați aidoma, în frunte cu Sorin Alexandrescu. Ăsta nu e „Intact Group” ci „Șantaj Group”.
Nimic neobișnuit sau surprinzător la acest capitol. Surprinzător e doar faptul că mai există în România destui c r e t i n i intoxicați iremediabil de „Antene”care văd încă peste tot procese politice dictate de „tiranul” Băsescu și sunt dispuși să credă că escrocii ordinari care încep acum să fie anchetați, judecați și condamnați, de la Bombo și Becali la Varan și lacheii lui, Fenechiu, etc. sunt curați ca lacrima, niște ingerași cărora le lipsesc doar aripioarele, și sunt anchetați la poruncă p o l i t i c ă. Cu stenogramele în față, totul e clar chiar și pentru un orb! E suficient să știi să citești ! Și totuși unii USL-inoși i d i o ț i tot nu vor pricepe și vor răcni – pe urmele Varanului – că e o m a n i p u l a r e p o l i t i c ă. Mare e grădina ta, doamne, și mulți USL-ași i d i o ț i mai are în ea!

UnUL 02-08-2013 - 21:15

un excelent articol din presă a propos de haznalele numite antene și de patronul lor :
Nu-mi pot ascunde satisfacția că un vis al meu va putea deveni realitate, anume ca într-o bună zi, ventilatorul de împrăștiat dejecții care este Antena3 va fi în sfârșit scos din priză.
Cine va spune că sunt împotriva libertății presei, poate s-o facă liniștit, fără să mă afecteze în vreun fel, pentru că în trustul Intact nu s-a făcut niciodată presă.
Locotenenții lui Felix nu au nimic în comun cu jurnalismul, sunt doar mercenari fără scrupule care n-au avut niciodată nici cea mai mică ezitare în a linșa mediatic, a m a n i p u l a în masă și a influența mersul p o l i t i c al țării. Antena3 este un centru de comandă de activități subversive de subminare a puterii în stat, iar patronul trustului Intact, un Machiavelli ce se vrea stăpânul României.
Se pare că specialiștii în știri sunt mult mai specialiști în șantaj, ceea ce nu trebui să ne mire deloc, dat fiind faptul că de-a lungul anilor au dovedit că au toate ”calitățile” necesare pentru a trăi cu ei înșiși, de a nu avea niciun fel de mustrări de conștiință seara când se duc la culcare și ca să folosesc o expresie de sorginte ceaușistă, de a nu precupeți niciun efort pentru cauza patronului.
Nicio aroganță n-a fost prea mare: de la prezența pe postul național de televiziune a turnătorului dovedit Voiculescu, până la insolența lui Gâdea de a da un comunicat pentru țară, moment care m-a transportat în timp, în anii 90, la mobilizarea mercenarilor credincioși și bine plătiți de a face front comun în apărarea șantajistul manager al Antenelor 1 și 2, la insolența cu care „jurnaliștii” trustului Intact vorbesc despre statul de drept, justiție și mândrie națională.
Televiziunile lui Voiculescu au întreținut mai presus de orice, ura. Au răsturnat ordinea firească a valorilor sădite în cei 7 ani de-acasă: au preamărit hoții și i-au căinat când au ajuns la necaz.
Au încurajat și finanțat anarhia exploatând sărăcia materială, dar mai presus cea a minții, plătind pensionari să stea în stradă, să huiduie o nuntă în fața bisericii, drapelul de Ziua Națională, să facă circ la Vila Dante. Au ținut pe statul de plată pe stegarul bărbos, un afacerist ratat care își făcuse o viloaie de neam prost evaluată la 1 milion de euro și care acum e în executare silită.
Au promovat kitchul și nesimțirea, scandalul și c u r v ă s ă r a i u l… Nimic n-a fost prea mult, nici măcar clipul refuzat până și de p u b l i c a ț i i l e de scandal, acela cu fundul gol al unui fost premier. Au întreținut lovitura de stat și au militat activ pentru demiterea președintelui, identificându-l ca fiind inamicul numărul 1, știind că telespectatorii lor fideli au nevoie mereu să urască pe cineva.
Toate acestea, sub pretextul interesului național, a dragostei de țară și de dreptate. Puțini dintre cei care-și iau porția de ură de la Antena3 vor înțelege acum că arestarea lui Sorin Alexandrescu nu e o persecuție politică, și și mai puțini, că nu e nicio nedreptate, nu e vorba de îngrădirea libertății presei, el nefiind jurnalist.
Că puterea dobândită de Voiculescu n-a fost niciodată obținută pe căi ortodoxe și că șantajul a existat în vreo formă sau alta sub înaltul său patronat. Că un turnător la securitate nu putea fi un exemplu de mare caracter și onestitate și că interesul material a fost întotdeauna adevăratul mobil. Banii și puterea.
El a ajuns foarte sus, unde aerul e atât de rarefiat, încât îi întunecă judecata. Puternicul „crocodil” cum s-a auto-flatat el, s-a crezut invincibil, la fel cum și-au închipui că sunt Năstase, Vântu și Becali.
E foarte posibil ca era varanică să se-ncheie în curând și ar reprezenta o asanare mult așteptată a ceea ce se numește presă în România. Îndrăznesc să sper că se vor elibera niște minți ținute prizoniere, hrănite cu ură și mizerii la masa de seară a Antenei3, că Varanul va fi adus cu picioarele pe pământ, spulberându-i-se odată pentru totdeauna iluzia că ar fi atotputernic, că este dirijorul din umbră al destinelor românilor și că un trust de presă ca al lui, nu are ce căuta într-o Românie europeană.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult