Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul de ultraj al lui CV Tudor rămâne la ÎCCJ

Dosarul de ultraj al lui CV Tudor rămâne la ÎCCJ

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Dosarul în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj şi nerespectarea unor sentinţe va fi judecat în continuare la ÎCCJ, deoarece Completul de cinci judecători a admis, luni, recursul Parchetului în cazul deciziei de restituire a cauzei la procurori.

Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor (Foto: AGERPRES)

Secţia Penală a instanţei supreme a decis, pe 24 octombrie 2011, restituirea la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dosarului în care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj şi nerespectarea unor sentinţe, privind evacuarea din luna ianuarie a anului 2011 a sediului Partidului România Mare, pentru refacerea de către anchetatori a rechizitoriului, informează Mediafax.

Acestă decizie a fost însă contestată de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, iar recursul a fost judecat luni. Completul de cinci judecători a admis recursul procurorilor, astfel că dosarul lui Corneliu Vadim Tudor va fi judecat în continuare la instanţa supremă.

Instanţa care a decis retrimiterea dosarului lui Corneliu Vadim Tudor la procurori arăta în motivare că procurorul care a semnat rechizitoriul în dosar a făcut acte de urmărire penală, contrar legii.

„Examinând, conform solicitării apărării, actele şi lucrările dosarului, se constată că procurorul care a «verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei» rechizitoriul, a efectuat acte şi a luat măsuri procesual-penale în respectiva cauză penală”, a notat instanţa în motivarea deciziei.

Liderul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a fost timis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme, pe 6 aprilie 2011, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie 2011 a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.

4 comentarii

corsarul 20-02-2012 - 17:09

E si normal, ati vazut dosare „mari” finalizate?!. Macar sa-l trimita la spital pentru debalamucizare !

mariana 22-02-2012 - 11:23

la balamuc cu wctomberon numai asa scapam de nebuni.

corsarul 23-02-2012 - 22:37

sunt prea multi !

Ciu Huhu 23-02-2012 - 22:53

Da, dar sa ia si pe dictatorul Basescu cu el!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult