Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul ICA. DNA vrea să-l bage la răcoare pe Voiculescu

Dosarul ICA. DNA vrea să-l bage la răcoare pe Voiculescu

scris de P.C.R.
7 afisari

Procurorul de şedinţă a cerut joi instanţei Tribunalului Bucureşti condamnarea la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani în cazul liderului conservator Dan Voiculescu, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Procurorul a pus în vedere instanţei că pentru infracţiunea de folosire a calităţii de preşedinte de partid în vederea obţinerii de foloase necuvenite a intervenit prescripţia, în timp ce pentru infracţiunea de spălare de bani acest termen nu s-a îndeplinit şi a cerut condamnarea cu executare plus reţinerea sumelor de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor.

Tribunalul Bucureşti a audiat joi doi martori, respectiv pe Mihai Lazăr, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Grivco SA, şi pe Laurenţiu Lupu, fost şef al Direcţiei Juridice din cadrul Ministerului Agriculturii.

Mihai Lazăr a declarat că hotărârea ca Grivco să participe la privatizarea ICA a fost luată de Consiliul de Administraţie, iar la luarea deciziei a fost prezent şi Dan Voiculescu.

„Consiliul de Administraţie avea libertate totală de acţiune, însă, fiind o hotărâre atât de importantă, am decis să convocăm Adunarea Generală a Acţionarilor, iar acţionarii au decis să participăm la privatizare şi au hotărât să desemneze ca reprezentant la licitaţie pe directorul general executiv al Grivco, Sorin Pantiş”, a spus Lazăr.

Laurenţiu Lupu a declarat, la rândul său, că Ministerul Agriculturii a primit o adresă de la Direcţia Naţională Anticorupţie, în care să precizeze dacă se constituie parte civilă. El a mai explicat că ministrul Agriculturii din acea vreme, Dacian Cioloş, nu s-a consultat cu el şi nici cu alte persoane din cadrul Direcţiei Juridice în legătură cu constituirea Ministerului Agriculturii ca parte civilă.

Instanţa urmează să rămână în pronunţare în dosarul privatizării ICA.

1 comentariu

UnUL 30-08-2013 - 07:22

Să fie într-un ceas bun! Vreo 10 ani de pușcărie nu i-ar strica securistului ăsta infam.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult