Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul ICA rămâne la Curtea de Apel Bucureşti

Dosarul ICA rămâne la Curtea de Apel Bucureşti

scris de C.F.V.
7 afisari

Dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) se va judeca în continuare la Curtea de Apel București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins vineri, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanță.

Dan Voiculescu are decizie definitivă de colaborare cu SecuritateaDan Voiculescu a fost obligat și la plata a 100 de lei cheltuieli judiciare. În aceste condiții, dosarul ICA rămâne la CAB, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 4 august.

Vineri, în sala de judecată, avocatul lui Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, le-a cerut magistraților de la instanța supremă strămutarea dosarului de la Curtea de Apel București la o altă instanță din țară, declarând că presiunea mediatică excesivă a afectat imparțialitatea judecătorilor de la CAB. În acest sens, avocatul a depus peste 300 de pagini cu articole negative din presă cu referire la Dan Voiculescu și dosarul ICA.

El a mai arătat că emisiunile televizate și articolele din presă au inoculat opiniei publice ideea falsă că Dan Voiculescu ar fi fost implicat în săvârșirea unor infracțiuni de corupție a judecătorului Stan Mustață de la CAB. Avocatul a adăugat că, tot prin intermediul mass-media, anumite persoane au transmis că trebuie urgentată judecarea dosarului ICA, deoarece faptele se prescriu în luna decembrie 2014, lucru care nu este adevărat.

Gheorghiță Mateuț a contestat și modul în care au fost numiți în dosarul ICA judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, susținând că decizia Colegiului de Conducere de la CAB nu ar fi legală. La final, avocatul a cerut ca, pe lângă mutarea dosarului, instanța supremă să anuleze și decizia CAB de impunere a sechestrului asigurător pe bunuri și acțiuni ale familiei Voiculescu.

„Tot ce a spus domnul Mateuț este corect. Într-un stat de drept, instituțiile statului trebuie respectate, lucru pe care eu l-am făcut întotdeauna”, a spus Dan Voiculescu, în sala de judecată. La ieșirea din sediul instanței, Dan Voiculescu a afirmat că el respectă Administrația Prezidențială, chiar dacă nu este de acord cu tot ce a făcut Traian Băsescu, iar „instituțiile nu trebuie confundate cu persoanele”.

„Faptul că eu nu sunt de acord cu tot ce a făcut Băsescu în mandatele pe care le-a avut ca președinte nu înseamnă niciun moment că nu respect instituția prezidențială. Pentru că Băsescu a fost, a venit și va pleca. Instituția prezidențială rămâne și trebuie să avem încredere în ea. Să nu mai confundăm persoanele care sunt vremelnic pe niște funcții cu instituțiile”, a precizat Voiculescu.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC „Bioprod” SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

65 comentarii

Mircea 11-07-2014 - 12:57

„Presiunea mediatica” exista oriunde in tara deci o solutie ar fi stramutarea dosarului la Moscova sau mai bine la Phenian.

pathfinder 11-07-2014 - 14:03

Merge si la Tiraspol…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-07-2014 - 13:13

EXCLUSIV EVZ. Victor Ponta spune că nu-l va GRAŢIA pe Voiculescu: „Eu, dacă ajung președinte, nu voi grația pe nimeni condamnat pentru infracțiuni de violență sau de corupție”

Mircea 11-07-2014 - 13:22

Cine mai crede in tromboanele lui Ponta ?

UnUL 11-07-2014 - 13:18

Aștept cu nerăbdare să-l văd în cușcă pe animalul fantastic Felix, motanul cu 3 antene.

mircea 11-07-2014 - 13:42

si ce o sa faci cand Basescu Mondialul o sa fie incartiruit la UMEDA(jilava)?

UnUL 11-07-2014 - 13:58

Ce aș face (condițional-optativ!). Evident, nimic. Oricine e vinovat să înfunde pușcăria. Dar mă îndoiesc serios că i se poate găsi vreo vină.

milosu' 11-07-2014 - 18:07

ba da….prosti ‘esti’ unii!

UnUL 11-07-2014 - 18:25

Iar te-ai bărbierit și te-ai uitat în oglindă!

Antibasistul 11-07-2014 - 18:44

Din filmulețele cu țigani reiese ca banii țiganilor ajungeau la ambii frați, pe cai ocolite!

Antibasistul 11-07-2014 - 18:47

D-aia a primit Bercea Mondial numai NUP la 120 dosare penale?

UnUL 11-07-2014 - 18:57

Chestia cu „reieșitul” e discutabilă. Nu știu ce îți „reiese” ție. Și eu pot să fac o înregistrare în care să-i spun neveste-mii că ți-am dat ție 200 000 de euro. Rămâne doar de dovedit că am avut vreodată respectivii bani, că te cunosc personal și că ți i-am dat.

ValVerde 11-07-2014 - 14:54

Kovesi Presedinta !!!
Basescu Prim-Ministru !!!

Ponta director adjunct la ACR !

pathfinder 11-07-2014 - 15:08

Si Razgandeanu adjunct la AMR!

ValVerde 11-07-2014 - 15:12

AMR = Asociatia Motociclistilor Romani ???
AMR = Agentia Mobra-Romania ???

Vezi ca-i dai fiori nostalgici lui Vilvoi, AMR = au mai ramas !!!

ancuta 11-07-2014 - 15:18

Si hemoroiDAN la DNA?

Antibasistul 11-07-2014 - 20:27

Basescu sef de celula, la Jilava!!!

UnUL 11-07-2014 - 20:32

Diagnosticul: sindrom obsesiv-compulsiv.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 20:49

DESCRIE DIAGNOSTICUL ! …gunoiere!
Copiat de la mine !

UnUL 11-07-2014 - 21:32

Te las pe dine, domnule doctor: după cât ești de țăcănit și de isteric, sigur ai tangențe cu psihiatria.

mircea 11-07-2014 - 21:15

Bai Boulete Traian Mondialu se cunostea cu Bercea Mondialu din timpuri vechi de cand Traian Mondialu era ministru la transporturi si derula afaceri pri firma sa,,TRITON” cu Bercea care a desmembrat 62000 vagoane si 1600 locomotive care au fost vandute ca fier vechi pri portul de la apa mare

UnUL 11-07-2014 - 21:33

Măi Boulete, nu știu ce informații deții tu în această chestiune, eu nu am auzit de așa ceva, așa că nu comentez.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-07-2014 - 15:09

Traian Basescu, in aceasta perioada de mari framintari voiculesciene, INCA mai cugeta ! Cugetator si ieri, la un interviu la (ne)Adevarul, in curind va deveni LIBER … cugetator, a tinut, deci, o polologhie care (inca) ne mai intereseaza, intr-adevar, din ce in ce mai putin, da’, inca ne mai intereseaza, mai ales in ceea ce priveste situatia DREPTEI. Cu aceasta ocazie, si noua, votantilor astia multi si prosti, ne-a venit adrenalina in obrajori in ultima perioada, pentru ca, atunci cind se cearta partidele sau politicienii intre ei noua „ne intra cartea”, practic, de-aia existam noi, votantii, ca sa-i intaritam exact ca la box pe politicieni, atunci cind te indeamna arbitru sa dai mai tare !, da ? El nu te indeamna sa te retragi in coltul tau sau sa faci pe lasul, ci, din potriva, sa dai pumni, cit mai multi si cit mai puternici ! Asa suntem si noi : ii indemnam pe politicieni la cit mai multe upercut-uri de genul asta, la cit mai multe ocari in directii diferite, pentru ca astea sunt armele lor, si, macar daca numai la asta se pricep, sa nu se fereasca de putinul care-l au la indemina.

T. Basescu, NECONCLUDENT, asa cum a fost in ultima perioada, mai ales din cauza momentelor dificile prin care trece cu familia lui, a devenit inconsecvemnt d.p.d.v.d politic. Dupa ce ne-a spus ieri in interviu ca nu si-a dat demisia de „dragul” dreptei, pentru ca, vezi doamne, ar fi fost o catastrofa daca ar fi demisionat, ar fi trebuit sa se faca alegeri foarte repede, in maximum noua zeci de zile, si poate si mai repede, dreapta nu ar fi avut nici o sansa, etc., deci, el, Basescu, s-a umplut de ridicol jignidnu-l pe Blaga si pdl-ul. Corect, pina aici calculul acesta este corect, desi, eacesta este doar un calcul pina la urma, dar, pe dealta parte i-a facut PRAF pe liderii dreptei cu exceptia Elenei Udrea care a scapat si de aceasta data. Numai ca, T. Basescu ar trebui sa fie atentionat ca din momentul asta nu numai ca nu mai suntem in tabara domniei sale, asa cum isi doreste, caci, cu cit o apara mai mult pe madam Udrea, cu atit acest lucru se intoarce impotriva lui si evident impotrivea lui E. Udrea, el, Basescu, nu va mai avea nici un fel de sansa la credibilitate din parte iubitorilor dreptei.

Evident ca Basescu mai are putine de pierdut d.p.d.v.d. politic, dar nu-i face bine lui madam Udrea aceasta inversunare a lui T. Basescu de a miza pe o singura carte, pt. ca, din punct de vedere al electoratului, s-a vazut acest lucru, nu este cartea cistigatoare ! Un lucru, de altfel si mai rau si incontestabil, Udrea nu ar face unanimitatea si nici macar nu s-ar plasa in primele sapte-opt pozitii pe esicherul dreptei romanesti, da ? Deci, aici e problema ! Aici e buba ! OK, pina acuma Udrea a beneficiat de toata clementa unui sustinator de dreatpa seriosi din mai multe motive : faptul ca era o femeie curajoasa care s-a luptat, a vazut ce se intimpla in jurul ei, a mers mai departe, a avut aceasta ambitie, pina la urma nu este un lucru rau sa fii ambitios, chiar daca ai mijloace rudimentare sa te exprimi, sa zicem, sau nu ai foarte multe idei, sau nu esti nu esti facut neaparat pentru o pilitica de inalt nivel, faptul ca esti ambitios e bine ! In al doilea rind, faptul ca ea a continuat in ciuda protestelor venite din toate partile, din partidul ei, a scandalurilor, a ocarilor, a publicului care nu o dorea, mergind pe niste principii de genul : lasa ca la un moment dat le voi demonstra oamenilor ca pot mai mult, ca daca voi ajunge sa conduc un partid asa cum se intimpla acum, voi avea piinea si cutitul si le voi demonstra ca nu depind de cineva … deci, lucrurile astea erau clare, cu ingaduinta absoluta, si de ce nu?, Udrea nu pleca (dincolo de cliseele lamentabile : ca e femeie, ca e frumoasa, ca e blonda, ca arata ca o tirfa de filme porno, etc.) ea avea acest atuu : dar de ce sa nu-i dai sansa unei femei de o calitate superioara ca infatisare sa performeze pe scena politica ? De ce trebuie sa fii neaparat un mirlan sau o ţaţă ca să te impui in politica ? Bun ! Dar de aici si pina la a convinge clasa politica – pentru ca ai nevoie si de asta – lucrurile trebuiau confirmate ! Ei bine, Elena Udrea NU A CONFIRMAT ! Asta o arata si rezultatul de la euroblablabla, pentru că, sa ai sprijinul lui Basescu in momentul in care el, practic, nu se baza pe nimic, pentru ca noi, daca am fi neutri 100% si am privi clasa politica romaneasca din balon, nu se justifica prin nimic nici severitatea, nici intransigenta lui Basescu, nici modul in care el a inteles sa faca politica in Romanika, deci, nici una din aceste chestiuni nu coroboreaza cu simpatia lui exagerata pentru un politician mediocru ! Asta este marea dilema din momentul de fata a societatii politice de dreapta, pentru ca nu cred ca oamenii de-acasa nu pot sa doarma din cauza acestei chestiuni. De ce T. Basescu sustine pina in pinzele albe o cauza care este pierduta din start ? Nu vad de ce, avind niste oameni de dreapta ai politicii, chiar si cu cei de la pnl, cu pdl, cu forta civica, cu Neamtu, MRU, … cu toata lumea, tu sa te inversunezi sa le dai tuturor peste bot in momentul in care au ceva de impartit cu Elena Udrea. De ce Udrea ar avea toate calitatile astea si ceilalti nu? Pentru ca, in competitia lor interna, competitia sondajelor, orinde o iei in tara asta ca si adevar brut, E. Udrea nu este superioara acestor candidati potentiali de dreapta. Nu ii este superioara nici lui Antonescu, nici lui Iohannis, nici lui Blaga, nici lui Predoiu, nici lui Diaconescu, nici lui MRU, nici lui Neamtu, nici lui Nimanui, ea neavind un avans in fata nimanui, decit aceasta inversunare diabolica a presedintelui de a o cocoţa obligatoriu in fruntea dreptei, este un megaesec. Asta nu o poate intelege nimeni. O fi avind el, Basescu, o simpatie asa cum am avut-o si noi, vazind-o pe Udrea mai valoroasa decit multi politicieni, dar nu m-as duce pina in pinzele albe pe ideea politicii. N-am nimic cu Udrea, nimeni nu-si propune sa-i distruga cariera politica, dar nu consider, insa, ca este un raspuns in momentul de fata pentru dreapta romaneasca, mai ales ca nu are sustinerea nimanui. Eu vad ca lumea o detesta, in propriul partid oamenii pleaca deacolo spunind ca Elena este o fiara, adversarii ei politici rid de ea big time, in orice caz, tipa e pe dinafara. Daca ea ar fi fost sclipitoare, daca ar fi avut vocatie politica, putea sa fie pupila lui Basescu de un milion de ori, nu conta, da ?, ba chiar i-ar fi adus numai aprecieri imaginii lui, dara acum, dimpotriva, noi nu vedem in ea decit exact „pila” aia adusa la şcoala sau la orice întreprindere despre care se stie ce este pila şefului şi care „trebuie” cu orice preţ sa ne devina familiara şi simăpatică, cind, se vede de departe ca lucrurile nu merg deloc in acest sens. Elena Udrea trebuie sa continue in politica, dar ea nu trebuie sa devina Elena Ceauşescu a clasei politice a momentului, pentru ca asta a devenit deja vizibil şi iritant ! Aceasta este o chestiune pe care Basescu o rateaza complectamente.

A doua chestiune, mie nu mi se pare logic ca presedintele Romaniei sa acorde atita importanta jignirii partidului din care a facut parte, adica a pdl-ului. Băi, le-a spus o data : ADIO !, da ? Lasa-i in plata domnului acuma ! Faptul ca vine si de fiecare data cind este o discutie primitiva, primara, nesemnificativa de turul primar din pdl, T. Basescu trebuie sa intervina. Clinciurile astea cu Blaga, dupa ce s-a clinciuit steril si cu Ponta, fara sa duca nicaieri rayboiul dintr ei, ei nereusind sa demonstreze niciodata de ce celalat este un escroc, ei reusind doar sa-si arunce ocari de maidan, nu duc nicaieri. T. Basescu ar fi avut aceasta varianta : stiind ca-mi termin mandatul, as fi incercat sa-l termin cu capul sus ! Basescu a ales sa iasa pe usa din dos a presedentiei si a politicii romanest. Da ? Ma rog, asta este problema lui ! El trebuia sa iasa din poltiica degajat, departe de orice partid, ar fi trebuit sa dea un comunicat prin care sa arate ca el este departe de orice forta politica : „fraţilor, lasaţi-mă in pace cu prostiile voastre, eu sunt presedintele Romaniei, nu pun botul la ciondanelile voastre”. Dar asa ? Sa te duci tu si sa-i împroşti pe aia cu laturi cind tu ai fost unul de-al lor, sa spui despre Blaga ca este un geambaş, cind tu ai fost amicul lui, cind ai stat cu ei acolo si ai facut si desfacut cele nefacute, asta ce mai inseamna, băi, presedinte ? Î ? Toate aceste chestiuni te descalifica, nu te avantajeaza cu absolut nimic. Deci, dupa ce toată ţara asta s-a saturat de aceasta golanie si mirlanie, a ajuns si neica Blaga sa-l faca mincinos pe Basescu !, intr-un mod ironic, si chiar i-a ieşit lui Blaga acest lucrcu. In toata aceasta chestiune, pina la urma, Vasile are dreptate. Sa ne lase domnule in pace. Nu te poti desparti de cineva ocarindu-l, apoi, toata viata ta. Ce vrea acum basescu cu Blaga ? Sa iasa din politica si sa scrie memoriile anti-pdl? Sau ce ? Lasa-i, domnule, in pace !Nu poti sa te comporti asa, dupa ce, in toti anii astia ai fost politicianul cel mai valoros, cu ce amai mare carisma, sa ajungi acum, la sfirsit sa te comporti in halul asta. Chiar si Boc, din indepartatul Clij, ii da o lectie de decenta lui Basescu. Stai, bă, in banca ta ! Sa vii sa te ciondasti cu astia, sa i-o tragi lui MRU, sa te iei la trinta cu toti care o fac tirfa pe Udrea … ce-are Basescu cu MRU ca s-a racorit, citez : „tot pe Elenea Udrea!” Pai, mai Basescule, toti astia care stau in jurul lui Udrea si au o relatie de munca cu ea, ce sa vada la ea ? Ea e un competitor, un partener despre care sunt dezamgiti. Nu toat alumea ajunge s aiba o relatie cu Udrea asa cum o are Basescu cu ea. Nu le poti reprosa tuturor din jurul ei ca nu au vazut in ea ceea ce ti-ai imaginat tu ! dDeci, in incheiere, toate datele, toate informatiile, tot ce se stie despre Udrea, conduc la ideea ca Udrea nu este nici pe departe un mare politician. Asta este realitatea si cu asta trebuie sa iasa pe geamul de la wc+eu, neica Basescu ! Duca-se !

ValVerde 11-07-2014 - 15:17

Basescu e-n toate, e-n cele ce sunt
Si-n cele ce maine vor rade in soare.
E-n Udrea si-n Nana si-n pruncul carunt
Un pumn ca al lui nu moare….

urbos 11-07-2014 - 15:18

Onanistule tradezi Marele Carmaci? Esti deja in cautarea altei surse de cacat? Asa devreme? O sa te mustre starpitura rujata.

Io pun pariu ca mosu sclerozat „unu” ramane langa Kior pana in ultima clipa. O sa-l faca maresal in buncar.
Stati ma scarbelor sa-i mancati fecalele Kiorului pana la moarte ma. Unde fugiti?

pathfinder 11-07-2014 - 15:25

Mai animalule!
Apai nu tu il urmaresti pe marele carmaci la tembelizor toata ziua?!?
Mai mult decat toti ceilalti de pe forumul asta la un loc.
Cu exceptia degetelei…
Ce dracu’ mai macatorule de rahat voiculescian?
Te dai la fund?

P.S. Indescifrabila le zice bine de data asta…

urbos 11-07-2014 - 15:32

Hai ca te scremi degeaba nephootutule. Esti pocit si gretos si-asa, nu e nevoie de contorsionarile astea ridicole si inutile.
Piei!

pathfinder 11-07-2014 - 15:37

Acu regurgitezi fecale…
Nesimtitule!

urbos 11-07-2014 - 15:41

Iar ma copiezi idiot de multinationala? Unde e inovatia in cocina aia, unde zici ca iti faci veacu, va ocupati tot cu furatu?

Si cine zici ma ca te-a angajat pe tine? Hahahaha!

UnUL 11-07-2014 - 15:44

@Pathfinder
Păi le mănâncă, le regurgitează și așa mai departe. Specialitatea casei Curbos.

pathfinder 11-07-2014 - 15:55

Nu stiu ce mananca dar e clar ca ce-i iese pe gura pute…

ancuta 11-07-2014 - 15:32

π7deto,
Nimeni dintre cei care-ti „producem” nopti albe si presiuni psihice incurabile, ceea ce-ti deterioreaza echilibrul obtinut cu paleative la metastaza, nimeni scarno, nu este basist cat esti tu de antenizat!
lipsit de speranta vietii (asa cum esti tu si cu celelalte doua π7dete) nu poti admite gandul ca exista oameni normali care nu-l pupa-n cur pe base asa cum sugeti voi puroiul hemoroiDANVIOREL!
deci, ca sa intelegi π7deto, daca base nu va mai fi (si nu va mai fi) presedinte, cu oamenii normali nu se va intampla nimic! intelegi π7deto?
dar daca hemoroiDAN nu va mai fi (si nu va mai fi CAT DE CURAND)…
cred ca si asta intelegi, π7deto.

urbos 11-07-2014 - 15:37

Pai eu ce spun viermilor, incepeti sa va reorientati?
Tu o sa-i lingi cacatu lu cacarau, este? Si rujatu cred ca o sa se infiga. Hahaha!
Insa „unu”, cum am zis, cred ca ala o sa va dea o mostra de verticalitate limbricoida, sora cu moartea.

ancuta 11-07-2014 - 15:40

da.

pathfinder 11-07-2014 - 15:41

Glume de gradinita…

ValVerde 11-07-2014 - 15:47

Nu cred ca glumeste…asta e tot ce poate cind e serios si dezbate.

ancuta 11-07-2014 - 15:55

ERATA:
da.
dar voi, π7detelor?

urbos 11-07-2014 - 16:08

Nu e nici o gluma mai muistule. O sa va infigeti la mancat cacat de la alt cur.
Lindic stie, uite, e gata pregatit.

UnUL 11-07-2014 - 16:38

@ValVerde
Dezbate? Eventual SE ZBATE. 🙂 Crezi că are el habar ce e aceea o dezbatere? El nu poate urca mai sus de „muist”, „kkt”, „c u r”, „lindic”,etc. Orice depășește acest nivel de discuție îi e total străin.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 18:19

Ai schimbat …maCAZUL Calugare?
Tarziu , dar decat niciodata ! Plateste din nou , dl dandanache?
Urata fauna !

ancuta 11-07-2014 - 15:16

Sa urmarim desfasurarea SFARSITULUI hemoroiDAN.
Vizionare placuta!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-07-2014 - 15:51

Dilema dreptei, la ora la care vorbim consta in acest fapt : UNIREA. Aceasta unire este pusa pe jar din cauza a doua motive : crearea usl-ului si lovitura de stat din 2012 (la care si pnl-ul a pus urmarul). Aceste doua motive sunt cruciale si greu de rezolvat. Bun ! Pina la urma, in intelepciunea lor, caci despre intelepciune vorbim aici, pnl-ul si pdl-ul au trecut peste aceasta imensa prapastie, si, pin ala urma, au revenit unul la altul, exact ca doi frati care au fost fiecare in vacanta, dar, la un moment dati, acea vacanta s-a terminat, si amindoi au revenit acasa pentru ca … incepe scoala si trebuie sa se duca la ea. Bineinteles ca fiecare frate si-a depanat amintirile, unul spunind : ba, frate-miu, am fost la psd, taticu, si m-am destrabalat cu ala in toate chipurile si in toate felurile, da’, pin ala urma, mi s-a scirbit, taticu, pentru ca psd-ul ala, e mare jigodie, orice-ai face si oricit i-ai arata ca ii esti amic si prieten, jigodia, tot ti-o trage la coaste si nu dorest enimic altceva decit sa te supuna ca pe un servitor. Celalat frate, a venit si el sa-si deapane amintirile din vacanta lui, cum ca : ba, frate-miu, am avut o vacanta de cacat anul asta, de unde eram cel mai dihai gagiu din gasca, m-au luat la suturi toti gascarii si am ajuns de ripa; am piedut la barbut toti banii si hainele de pe mine, am ajuns de risul lumii, si, de-abia am reusit sa-mi revin oarecum, asa ca, deacum inainte stau cuminte si nu mai vreau sa mai fac prostii. Deci, pina la urma, fratii s-au revazut, s-au pupat, fiecare pyurtind cu el rusinea unor pacate, dar, pina la urma totul se spala pentru ca asa-i intre frati, singele apa nu se face. Degeaba ii scuipa pe acesti doi frati si Basescu si Ponta. Ei, fratii, trebuie sa ramina impreuna. Degeaba zbiara Pora si Cristoiu ca pnl-ul ca sa redevina de dreapta ar trebui sa-si ceara iertare pentru pacatul loviturii de stat din 2012. Uite ca pdl-ul nu-i cere fratelui sau sa-si faca mea culpa, si il accepta asa cum este, pentru ca, viitorul este mai important. Pora, Cristoiu, MRU, Udrea, etc., o tin pe-a lor si spun ca : viitorul nu se poate construi pe pacate si pe „vină”, si ca, pentru ca sa pornesti curat in viitor, trebuie sa te spovedesti. Acesti comentatori uita, insa, sa spuna ca, politica, pina la urma inseamna nimic altceva decit un balon plin de cacat care, atita timp cit nu se sparge, el nu murdareste ! Mai miroase, dar mirosul esuportabil, pina la o limita, totul e sa nu se sparga. Ori, acum, pnl-ul si pdl-ul nu vor sa sparga balonul, pentru ca intentiile lor au alt viitor si alt amenire. OK !, mai sunt inca, in amble partide voci si idioti precum Norica Nicolai si Ghise, care ramin cantonati in puroiul prostiei lor, dar acestia sunt o cantitate neglijabila. Nucleele dure ale acestor doua partide, au ajuns la concluzia ca pacatele trebuiesc intelese si ingropate, si, pentru perioada imediat urmatoare ei ar trebui sa rezolve niste probleme practice absolut stringente, cum ar fi, avansarea imediata a numelui celui care va reprezenta dreapta la alegerile presidentiale. Asta este prima prioritate. Apoi, despre fuziune, ambele partide trebuie sa o faca practic, fara filozofeala sau metafizica, pentru ca electoratul de dreapta sa aibe timp si sa digere persoana respectiva. Nu poti sa vii cu citeva saptamini inainte de alegeri si sa spui : asta-i omul nostru, pentru ca, votantii tai vor spune : du-te dracului cu omul tau ! Ce, vii acum, in al doispelea ceas cu asta si vrei ca eu sa te sustin ? Uite, mai bine il aleg pe boul de Ponta, ca si asa nu mai conteaza cine-i acolo, la Cotroceni, ca toti sunteti un drac ! Da ? Aici e buba ! Lasati-va, ba, de discutii sterile, de batalii prostesti pe la televiziuni, si actionati. fiecare partid, pnl si pdl, au ceva valoros de care celalalt are nevoie. Pnl-ul are determinare istorica, pdl-ul are un aparat electiv in teritoriu exceptional, adica o infrastructura bine pus ala punc. Da ? Pai, cu aceste avantaje, de ce sa nu se uneasca ? Î ? Din cauza lui Pora ? A lui Cristoiu ? Da, OK, amindoi acesti comentatori sunt valorosi, dar ei nu pot conduce destinul acestor doua partide decit s ale comenteze, or, la butoane sunt nist eoameni care, cu pacatele lor sau nu, ei trebuie sa-si uneasca destinele pentru ca sa fie cit mai puternici. Traim sub amenintarea unor nori negri ce vin de la rasarit, nori care sunt atrasi de cancerul si pelagra rosie psd-ista, si nu mai e timp de tangouri politice. E momentul pentru a actiona, pentru a pune deoparte pentru moment discutiile pe motivul lui 2012, si trebuie rezolvata problema aceasta stringenta a distrugerii psd-uluio, sau, cel putin, al diminuarii cresterii lui pina peste cota de avarie. Restul, cu Monica Macovei, cu lovitura de stat, cu usl-ul, cu Cacarau, cu Ghise, etc., trebuiesc uitate. Si, uitati-va ce va spun eu, daca toti acesti timpiti si idioti o sa-si acorde singuri o perioada de tacere, isi vor da seama ca, dupa caceasta periaoda a trecut, toata ura pe care o aveau in ei era degeaba, ii tineau pe loc, nu le dadea nici un fel de speranta, nu le intrevedeau nici un fel de viitor, de parca o forta nevazuta ii inlantuiau ca sa zaca, in loc sa fie vioi si constructivi. Da ? Sunt sigura ca Ghise, dupa vreo cinci luni de tacere, dar de munca directa la suportul partidului si al fuziunii, o sa se trezeasca din visul urit antibasist, si o sa-si dea seama ca mai important pentru el este intarirea partidului, distrugerea adevaratilor dusmani ai tarii, adica, : mafia voiculesciana, baronii, prefectii, subprefectii, secrearii de stat, toata aceasta lepra politica romaneasca ce ne-a adus in pragul pieirii ca stat.

Antibasistul 11-07-2014 - 16:13

Cea mai mare dilema e marea ticalosie si prostie a securistului basist Calugarul!!!

UnUL 11-07-2014 - 16:51

Ca toți cretinii, tu n-ai nicicând nicio dilemă: tu ești posesorul adevărului absolut

Antibasistul 11-07-2014 - 16:59

Se aplica si la tine, marea dilema de mai sus!

UnUL 11-07-2014 - 17:08

Postia cuiva (adevărată sau imaginară!) nu poate fi o „dilemă”, tâmpițel”
DILÉMĂ, dileme, s. f. Raționament cu două soluții, dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. ♦ Alternativă care pune în dificultate. – Din fr. dilemme, lat. dilemma.
Sursa: DEX ’09 (2009)
DILÉMĂ, dileme, s. f. Raționament care pune două alternative dintre care trebuie aleasă una, deși ambele duc la aceeași concluzie. ♦ Încurcătură în care se află cineva când este obligat să aleagă între două alternative cu perspective (aproximativ) egale. – Din fr. dilemme, lat. dilemma.
DECI AII NEVOIE DE DOUĂ ALTERNATIVE! cretinache.

Antibasistul 11-07-2014 - 17:12

Iar o faci pe desteptul, desi NU ESTI!!!

ValVerde 11-07-2014 - 17:14

Huhule, mai pe intelesul tau: dilema e cind te intrebi tu, nelamurit: „de ce unii zic ca-s tampit si altii zic ca-s cretin??? Oare cine are dreptate??”

Antibasistul 11-07-2014 - 17:17

Io-s sigur ca Val de c…, e si prost si cretin, ca toți basistii!!!

UnUL 11-07-2014 - 18:27

Normal, Huhușor: totdeauna proștii îi consideră pe ceilalți proști. Ori prost ca tine mai rar!

Antibasistul 11-07-2014 - 19:14

Retardații basisti se ajuta, reciproc!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 18:23

….gunoieru rezidual traieste din dex si
…copiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
…Contributie personala cuantificata =0,0000!

UnUL 11-07-2014 - 18:31

Puișor, unii se mai și informează. Nimeni nu e de vină dacă tu nu ai deschis în viata ta un dicționar (sunt convins că nici cu cărțile nu stai cu mult mai bine!), că nu ai proprietatea termenilor și că vorbești și scrii într-o română de baltă. Cum peste asta se adaugă – colac peste pupăză – și încăpățânarea ta tâmpă să scrii într-un limbaj „original” (citește: stupid!), rezultatele sunt catastrofale.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 18:59

EFECTUL OGLINDA …gunoiere!
Toate astea eu le-am sesizat la ADRESA ta.
Gunoi rezidual !

UnUL 11-07-2014 - 19:09

Care „toate astea”, boulene? Eu nu folosesc cuvintele aiurea, nu fac greșeli grosolane de ortografie și nu țin să mă dau deștept scriind într-o limbă ininteligibilă.

UnUL 11-07-2014 - 19:11

Cred că singurele cărți pe care ai pus mâna de la facultate încoace (dacă, într-adevăr, ai absolvit o facultate!) sunt cele de joc,.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 19:26

In viata mea nu am pus mana pe carti de joc !
Si in ziua de azi citesc toate updatarile primite pe linia de specialitate, si zilnic apar !
Gunoiere tu nu ai proprietatea termenilor, nu ai un lexic minimal ! care este cuantificat la 35/45.000 de termeni.
In domeniul meu , trebuie sa cunosti termeni cca . 600.000. Capisci ,ma
gunoier rezidual !

UnUL 11-07-2014 - 20:25

Am înțeles: nu ai decât vocabular de specialitate și nu vorbești normal decât atunci când îți exerciți profesia: în rest ești habarnist, afon și agramat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-07-2014 - 20:53

AFON sant ! …gunoiere !Nu am fost cantaretz de strana ca tine si tac-tu !
AGRAMAT esti , tu
acefale !

UnUL 11-07-2014 - 21:36

Deci nu tu ești agramat ci eu, Parpanghel. Oare? Hai să vedem:
Parpanghel – greşeli:
• „şti tu” (cu un singur i !), respectiv „şti bine” (tot cu un singur i !),
• „sânteţi”, „sântem”, etc
• „deşii” (scris de mai multe ori cu 2 i !)
• „Alţii , ca tine se dă BASIST” (”Alţii” se DAU, nu „se dă”!)
• „nasc pui vi” (cu un singur i !)
• „deacum si pina intr’a 7 spitza” (Adică „de-acum şi până…”)
• „Dute dracului” (fără cratimă !)
• „a-ti ajuns”, „A-ți uitat” (scris agramat cu cratimă !)
• „la lasat” (scris aiurea fără cratimă !)
• „Ai nostri .ca BRAZI” (cu un singur i !)
• „ te înbunez” (cu n în loc de m!)
• „nu î-ţi înghit” (cu cratimă !)
• „şi o mică complectare”
• „Î-ţi mărturisesc” (cu cratimă !), „Î-ţi repet” (cu cratimă !), „Î-ţi recomand” (cu cratimă !), „Î-ţi repet” (cu cratimă !), „Î-ţi explicam” (cu cratimă !) ,,Î-ţi, admir” (cu cratimă !), „Î-ţi rezervi” (cu cratimă !), Î-ți enumăr o duzină” (cu cratimă !), etc, etc. (Nu voi relua toate construcţiile în care apare această eroare grosolană, ele fiind obişnuite la tine.)
• „ bikinii aia care [corect „PE care”] i-am văzut eu”…
• „ să-ti se administreze”…
• „crezi esti destept si le sti pe toate”
• „Nu e frumos sa ti doar tu candela cunoasteri”
• „mansoneria”
• „COMPLECT”/complectare (în loc de „complet” și „completare”) (de nenumărate ori, vezi, de exemplu 08-07-2014 @ 18:54)
• „ nu poate fii” (cu doi i !)
• „Dute (scris fără cratimă!) dreaqului imbecilule !”
• „Adrisantul cereri” (scris cu un singur i în loc de 2!!)
• „O …POZA cu Dedicatie, drag inimi tale!” (!!?)
• „Au murit LAUDATORI” (în loc de « lăudătorii, cu 2 i)
• „Daca tie i-ți PLACE” (ÎŢI scris aiurea cu cratimă! – ceea ce pare un obicei la Parpanghel – vezi şi mai sus)
• „perpetu” (scris cu un singur u!!)
• „a-ți fost atins/a-ți fost amprentat” („AȚI” scris cu cratimă !!!)
• „la capitolul tablei adunări și înmulțiri” (2 genitive scrise cu un singur i în loc de 2 !)
• „ î-și exprimă” (ÎȘI scris cu cratimă !!!)
• „s-au din noul sediu” (în loc de SAU, cum e corect!)
• „COMPILATIA de mai sus ai COPIAT’O”. (cu apostrof în loc de cratimă).
• „cei care î-ți SEAMĂNĂ” (ÎŢI scris aiurea cu cratimă! – ceea ce pare un obicei la Parpanghelaș drăgălaș).
• „Î-ȚI răspund” (ÎŢI scris aiurea cu cratimă! – ceea ce pare un obicei la Parpanghelaș drăgălaș)
• „Daca î-ți depaseai conditia!” (ÎŢI scris aiurea cu cratimă! – ceea ce pare un obicei la Parpanghelaș drăgălaș)
• „î-mi readuci in minte” (ÎMI scris greșit cu cratimă!)
• „A-ți iesit” (AȚI scris greșit cu cratimă!)
• „cand vi” (în loc de „VII”, cu 2 i !)
• „a-ți dat” (AȚI scris greșit cu cratimă!)
• „a bate CÂMPI” (scris aiurea cu un i în loc de 2!)
• „VOI, facură-ți” („FĂCURĂȚI” scris aiurea cu cratimă, și virgulă între subiect și predicat – ceea ce este absolut interzis în limba română”).
• „Ocupăte, de ce te pricepi” (”Ocupă-te” scris fără cratimă !!!??? Și nu se pune virgulă între verb și complement.)
• „devi frecventabil” („DEVII” scris greșit cun un singur i !)
• „Dacă ai avea dubi” (în loc de „DUBII”, cu 2 i !!)
• „ „fără să „deți” (scris cu un singur i !)
• „ Ia explicat” (în loc de „i-a explicat”)
• „Ma scutiși să te pun iarăși în fata postări (cu un singur i in loc de 2, cum e corect !) tale”.
• „ma ajutat sa ma realizez” („M-A” scris fără cratimă !)
• „la IDENTIFICAT pwe Creutzfeld” („L-A” scris fără cratimă !, „pwe” înseamnă, probabil, „pe”.)
• „ Noi vorbim aproape, aceiasi limbă” (în loc de „aceeași”, cum e corect!)
• „devi ceea ce se apreciază” ( ??! – DEVII scris cu un singur i !!)
• „Nimeni nu î-și poate cauza un rău” („ÎȘI” scris aiurea cu cratimă!)
• „dute” (în loc de „Du-te”, cu cratimă)
• „Pro’s Tache , i-ti sufla in ceafă” („ÎȚI” scris aiurea cu cratimă!)
• „î-ți redă” („ÎȚI” scris aiurea cu cratimă!)
• „GENIALUL de la Malul Mări (corect : genitiv „MĂRII”, cu 2 i!)
• „cu o parte i-și face decorul facial” (pentru a suta oară, ÎȘI scris aiurea cu cratimă!)
• „Formularea respectiva î-mi APARTINE” (pentru a nu știu câta oară, ÎMI scris aiurea cu cratimă!)
• „tu era-i” (imperfectul „ERAI” scris aiurea cu cratimă!)
• „A-ți …palmat la greu, a-ti făcut averi uriașe” („AȚI” scris aiurea cu cratimă!)
• „admite-ți un asemenea comportament” (ADMITEȚI scris total aiurea cu cratimă !!!)
• „dadea-i cu ADEZIUNEA” ( imperfectul „DĂDEAI” scris agramat cu cratimă !!!)
• „ATRIBUNDUMI cuvinte („ATRIBUINDU-MI” scris agramat fără cratimă !!!)
• „ copiatul exprimări” (în loc de „EXPRIMĂRII”, cu 2 i)
• „nu este sigur , că obti aprobarea” (virgulă pusă aiurea înaintea lui „CĂ” și „OBȚII” scris agramat cu un singur i!)
• „Crin sa opharit (în loc de „Crin S-A opărit”)
• „Juca-m cumva intr-o DIVIZIE?” („JUCAM” scris agramat cu cratimă!)
• „Î-ți devoalez” („ÎȚI” scris aiurea cu cratimă!)
• „Complectare” (în loc de „COMPLETARE”, cum e corect!) (în repetate rânduri, ex : 22-06-2014 la 22:54)
• „nu ști” (”Știi” scis aiurea cu un singur i !!!)
• „nu mai tzi , evidenta ” („ȚII” scris cu un singur i și virgulă pusă aiurea între verb și complementul direct) ( 27-05-2014 la 10:13)
• „Î-ți promit că te caut !” (pentru a mia oară. „ÎȚI” scris aiurea cu cratimă) (27-05-2014 la 14:45)
• „a-ți VANDUT totul”…, „A-ți FACUT AVERI” („AȚI” scris aiurea cu cratimă!) (19-05-2014 la 16:59)
• „ Ai intrat in ANUL MORTZI” (în loc de „MORȚII”, cu 2 i!) (01-06-2014 @ 17:21)
• „buboiul de la …malul mări” (din nou un genitiv scris aiurea cu un singur i, corect „MĂRII”!!!) (04-06-2014 @ 13:30)
• „Tu , nu auzi ce î-ți spune un BLOG INTREG” (pentru a mia oară. „ÎȚI” scris greșit cu cratimă, și o virgulă pusă aiurea între subiect și predicat!) (08-06-2014 @ 17:35)
• „iartămă” (în loc de „IARTĂ-MĂ”, cu cratimă) (09-06-2014 @ 21:17)
• „capcana minciunilor propri” („PROPRII” scris aiurea cu un singur I !!!) (11-06-2014 @ 23:02)
• „ai luat , locul pisici…” (din nou un genitiv scris aiurea cu un singur i, corect „PISICII”, plus virgulă pusă tâmpește între verb – „ai luat” – și complementul direct – „locul” !!!) (13-06-2014 @ 13:17)
• „REALITATEA există ! CHIAR daca tu , bolnav de SCHIZOFRENIE
PAROXISTICA , nu vrea , nu poate , si EVIDENT , desigur nu CREDE !” (acord făcut total aiurea, subiectul fiind TU, corect era „nu VREI, nu POȚI și nu CREZI ”!!!!) (13-06-2014 @ 14:37)
• „din ce sti , tu” (”ȘTII” scris cu un singur i, și virgulă între subiect și predicat !!!) (20-06-2014 @ 09:55)
• „să nu devi , infect” („DEVII” scris aiurea cu un singur i, și virgulă între verbul c o p u l a t i v și numele predicativ !) (20-06-2014 @ 17:45)
• „DEDICAȚIE cu OKAZIA …PENSIONĂRI” (iarăși genitiv scris aiurea cu un singur i, corect „PENSIONĂRII”!!!) (21-06-2014 @ 17:58)
• „Î-mi asum !” („ÎMI” scria aiurea cu cratimă !!!”) (23-06-2014 @ 17:09)
• „greselile GENETICI” (din nou un genitiv scris aiurea cu un singur i, corect „GENETICII”!!!) (24-06-2014 @ 21:59)
• „se afirmă că BANI de la BERCEA a ajuns la TRAIAN BASESCU” (în loc de „AU ajuns” !!! ) (25-06-2014 @ 11:41)
• „Daunători părăsesc incintele !” (corect „DĂUNĂTORII”, cu 2 I !!!) (25-06-2014 @ 11:49)
• „A-ți ÎNFOMETAT SISTEMATIC POPORUL ROMÂN… ! în acelasi timp a-ți FURAT averi…” (”AȚI” scris de 2 ori tâmpește cu cratimă!!!) (26-06-2014 @ 09:50)
• „UnUL mai IDIOT ca tine NUI !” („NU-I” scris aiurea fără cratimă !!!) (26-06-2014 @ 19:23)
• „Ușa de la PUȘCĂRIE […] este DESCHIS” (în loc de „DESCHISĂ”) (26-06-2014 @ 13:09)
• „ Geaba , vi , geaba …Te DUCI !” (”VII” e scris aiurea cu un singur i și se pune tâmpește o virgul după „geaba” !!??) (29-06-2014 @ 19:51)
• „ Clasicul de la …malul mări negre” (iarăși un genitiv scris aiurea cu un singur i, corect MĂRII”!!! Și. Evident ”Mării Negre”, cu majuscule !!!) (30-06-2014 @ 21:56)
• „nu a-ți putut …PRODUCE” (”AȚI” scris agramat cu cratimă !!! (06-07-2014 @ 15:31)
• ”nu mie …rushine” (”MI-E” scris aiurea, fără cratimă !!! ) (08-07-2014 @ 18:48)
• „ să vi și tu la aeroport” („SĂ VII” scri aiurea cu un sighri i !!!) (08-07-2014 @ 22:37)
• „Ai ajuns la vârsta pensionări . de senectute ,cam demultișor!” („PENSIONĂRII” scris aiurea cu un singuri i și un punct pus aiurea în loc de vrigulă) (09-07-2014 @ 13:59)
• „ Din ăstia î-mi esti” („ÎMI” scris aiurea cu cratimă !!!) (09-07-2014 @ 16:58)
• „Tu , ce spui sant simple aberați” (în loc de „ABERAȚII”, cu 2 i !!!) (09-07-2014 @ 19:59)
• „ ce pretentzi de macho emitzi , tu…” („PRETENȚII” scris aiurea cu un singur i, și virgulă pusă prostește între subiect și predicat) (10-07-2014 @ 18:26)

În alte limbi:
• „HOW MACH !” (??!)
O serie de fraze în franceză absolut fără sens sau pline de greşeli. Doar câteva exemple care îi vor face părul permanent oricărui cunoscător de franceză:
• „Nous parlons d’une seule et même chose, la personne? Ont été changés mort, et nous n’avons pas appris!…
• „Etre accueilli le professeur. Venez combattre, c’est parfait!!”
• „Mesieurs le profeseurs, vous somme TRES GRANDE, Mois-meme… le petit gitannes, vous remercie.”
• „MERCI, des toutes cœurs”
• „ comme s’appele, avant le nomme de guerre?” ( ??!!)
• „Soyez bien (re) VENNu” (în loc de „Soyez le bine(re)venu”).
• „Come toujour, pour vous, Mon chapeau !” (în loc de „Comme toujours…, Chapeau !”)
• „ La vache que rit” (=”Vaca PE CARE râde”, în loc de „La Vache QUI rit” = „vaca CARE râde”).
• „ Mon chapeaux pour VOUS!” (în loc de „chapeau).
• „Bon matin ,cher ami! pour toi , une chante /enchantant pour aujourd’hui e pour une PAYS –Mon PAYS ;” ( ??? „Bon matin!” nu se spune în franceză, „pays” e masculin, deci „UN pays”; iar restul postării e în orice limbă am vrea, numai în franceză nu.) (23-06-2014 @ 09:21)
• „Place de Pigalle”, ETC.

mircea 11-07-2014 - 20:20

o sa fie jale m,are in structurili supirioare de partid si stat daca vorbeste Capatana seful PDL,omul de legatura cu Basescu Mondialu

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-07-2014 - 16:22

Iata ca, inca o data am avut dreaptate. MRU, sarmanul, caruia nu i-a mai ramas in viat apolitica decit sa scrie scrisori, ii scrie una lui Basescu, ce are valoare maimult de sut in cur decit un drept la replica. Uite ce frumos ii scrie lui Basescu, acest titirez de MRU :

„Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu vă voi răspunde la atacurile de ieri aşa cum nu voi da curs unei demonstraţii de bărbăţie politică născută în jurul doamnei Elena Udrea. Nu voi face acest lucru, pentru că dumneavoastră sunteţi Preşedintele României şi nu pot avea o dispută de acest gen, care să implice cea mai importantă instituţie a statului român”.

Da ? Exact ce va spuneam eu ! Cum se poate, ca tu, ditamai presedintele, omul de care au fost legate destinele tarii asteia de mai bine de 10 de ani, sa ajungi de tot risul cramponindu-te in a o proteja pe Elena Udrea, si de a te invirtosa in a incerca sa o bagi cu forta pe git dreptei romanesti, cind, toata dreapta romaneasca nu o accepta ca lider al ei ? Uite, aici Basescu greseste almentabil, si este in pozitia de a se face de ris ca tiganul la mal.

Bineinteles ca aceste adevaruri ii lasa rec epe antenizatii si idiotii antibasisti, cafre, ei oricum nu mai au materie cenusie sa gindeasca, deoarece creiere lor au fost supte de haznaua 3, hazna care se hraneste numai cu creiere de prosti, care, din pacate, se gasesc din belsug in Romanika noastra. Da ? Acesti idioti nu vor intelege niciodata de ce respira, de ce merg, de ce maninca, de ce exista un cer … „pe cer” 🙂 , de ce e Marea Neagra adinca, etc.; ei nu au capacitate intelectuala, ei nu mai au in dotarea lor senzori cu care sa perceapa realitatea. Ei sunt intr-un stadiu de „remote control”, adica, ei traiesc reflexiv, prin intermediul vointei altora, prin intermeidul gindurilor altora, prin intermediul aspiratiilor altora, adica a acelora de la haznaua 3. Idiotii de care vorbesc sunt ca acei curteni din povestea zinei din Padurea Adormita. Nu e vina lor ca au adormit, ci a pacatului Zinei ! Ei au adormit pentru ca asupr alor s-a pravalit deznodamintul pacatului altuia, in cazul de fata al Haznalei 3. Altfel ? Ei ar fi asteptat, oricum, sa vina altcineva si sa-i adoarma, pentru c a acest tip de oameni nu au personalitate, nu au liber cugetatorism, nu pot fi independenti pentru ca sunt inculti. Incultii sunt masa mare de manevra a Haznalei 3. Pentru oamenii culti, Haznaua 3 este nimci altceva decit ceea ce este de fapt : o hazna miroasitoare si plina de cacat, al carui moţ este boul de Gădea, ca sa o citez pe Laura Georgescu de la CNA.

E clar ca Basescu se duce de ripa „logaritmic” ! Ceva-ceva il face sa-si descopere adevarata identitate, si sa-i descopere incapacitatea de a dovedi ca este un politician valoros ! Pina la urma, timpul demonstreaza si dezvaluie adevarata fata a fiecaruia dintre noi. Basescu nu a fost un politician valoro, el a devenit un politician valoros invatind foarte repede aceast ameserie. Singurul lui atuu a fost acela ca a gasit o Romanie care deabia intras ein familia tarilor civilizate si, de la inaltimea pozitiei lui, a trebui sa execute ordinele venite de la cei mari si superiori lui, care, nu l-au vrut pe Basescu un vasal ci, un om care sa aplice in tara lui valorile democratice autentice, sa puna bazele unui stat de drept, sa civilizeze tara lui din interior, prin intermediul aplicarii ideilor si valorilor democratiei unei tari distruse de ciuma rosie a comunismului si a mumiei si stafiei comunismului : psd-ul. Asta e, pina la urma, avantajul lui Basescu, si anum, faptul ca el nu a avut ce sa mai aleaga, ci, a trebuit sa munceasca la independenta justitie, la depolitizarea statului, la respectul independentei puterilor statului. Ca nu a putut sa o faca in totalitate ci doar partial, estea adevarat, dar, cel putin s-a pornit pe acest drum. Cel care vine dupa el, ca e Ponta sau Vasile, sau Popescu, sau Gicu, nici ei la rindul lor nu au vreo sansa, pentru ca, pentru Romanimka, zarurile au fost aruncate. Atita timp cit institutiile statului vor avea independenta lor aparata de catre tarile europene din vest si de SUA, Romanika va avea un viitor, iar leprele vor suferi. Cine nu intelege acest lucru, e deja mort, chiar daca respira.

urbos 11-07-2014 - 16:33

Hahahaha! Cata dementa!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-07-2014 - 16:54

„Final de epocă pentru varan” – comentariu Deutsche Welle

„Se va sfârşi tenebrosul ev marca Dan Voiculescu? Se vor putea demantela reţelele securisto-oligarhice din fostul univers comunist care pun democraţia în pericol? Condamnarea lui definitivă ar putea declanşa o revoluţie”, scrie într-un comnetariu Deutsche Welle, varianta în limba română, sub titlul

„Final de epocă pentru varan”

Nu doar puterea piciorului unui fotbalist ca Thomas Müller este mare. Net mai mare e cea a cuvântului. Care, când nu e bine rostit şi rostuit îi va lăsa scăldaţi în lacrimi chiar şi pe nişte luptători de elită, precum fotbaliştii brazilieni. Antrenorul lor n-a reuşit să-i pregătească psihologic să facă faţă momentelor mai dure ale vieţii.

Imensă, de pildă, s-a dovedit şi forţa vorbelor dulci rostite de şarpe întru ademenirea în păcat a Evei. Nu mai puţin puternic e impactul cuvântului în păţania lui Valaam, proorocul antisemit care, în pofida Providenţei, ar fi vrut cu tot dinadinsul să-i blesteme pe evrei, dar a sfârşit prin a face voia Cerului, blagoslovindu-i. Decisiva lui binecuvântare prefigurează epoca izbăvirii mesianice.

Aparent departe de a se bucura de o benedicţiune eficientă, România ultimelor opt decenii a fost în mare măsură o vale a plângerii din cauza legionarilor şi a comuniştilor care au luat-o rând pe rând în stăpânire. Au ademenit-o în păcat, i-au rinocerizat elitele, i-au torturat, devalizat şi înfometat pop.ulaţia, i-au distrus reperele morale.

Pentru mare parte din aceste nenorociri sunt de vină fosta Securitate şi turnătorii ei. Dintre colaboratorii ei s-a recrutat Felix. Şi puterea cuvântului său de delator devenit oligarh a rămas enormă. O dovedeşte trustul media Intact, inima unui imperiu construit cu migală, în postcomunism, de Dan Voiculescu. La ora bilanţului se va constata probabil că de la vârful acestui imperiu s-a condus, parţial, ţara, în ultimii ani.

Juridic, Voiculescu se mai bucură, până la sentinţa definitivă a judecătorilor, altă vocabulă puternică, de prezumţia unei foarte improbabile nevinovăţii. Iar psihoza anti-băsistă, cea indusă ani la rând de vorbele grele ale Antenelor sale, întru disculparea adevăraţilor vinovaţi ai marasmului corupţiei româneşti n-a rămas fără efecte.

Dar nici o minte care şi-a păstrat o brumă de luciditate nu se poate realmente îndoi de răspunderea efectivă, nu în ultimul rând morală şi politică, a lui Felix şi a maşinăriei sale dezinformatoare pentru amplul derapaj al statului de drept românesc din 2012. Sau pentru încercarea împingerii României în afara universului valorilor democraţiei liberale.
Încât probabila sa condamnare definitivă într-unul din multiplele lui procese penale ar putea declanşa o revoluţie. Ea ar desţeleni terenul unei evaluări de ansamblu. Abia apoi va deveni clar cu adevărat ce impact şi ce dimensiuni colosale a avut, în timp şi spaţiu, împărăţia varanului.

În timp, fiindcă ea pare întemeiată, istoric, pe operaţiunile securităţii de procurare de valută pentru regimul Ceauşescu efectuate la Crescent şi Dunărea, ca şi pe fondurile sifonate din ele. Dacă efectele acestor operaţiuni au ajuns să marcheze indelebil primul sfert de veac postcomunist al României, acest lucru se datorează între altele lipsei lustraţiei, nepedepsirii foştilor securişti şi turnători şi neconfiscării averilor adunate ilegitim.
În spaţiu, şi în primul rând în cel social şi politic, fiindcă nu e putere în România, fie ea mediatică, judecătorească, legislativă sau executivă care să nu fi fost vizată, afectată, minată sau profund alterată de abordarea, infiltrarea, torpilarea ei de către oamenii imperiului lui Felix. Ilustrarea acestei aserţiuni nu ridică probleme. Sunt suficient de evocat încălcările deontologice sistematice de care e acuzată Antena 3, linşajele ei, cărora le-au căzut pradă membri cheie ai elitei româneşti, cărora continuă să rişte să le cadă victimă ziarişti şi personalităţi publice, politicieni şi magistraţi.
Condamnarea sa ar declanşa o revoluţie şi fiindcă ar zădărnici ambiţiile de putere totală, de acaparat prin caracatiţa pe care a creat-o, manifestate, spre deosebire de alţi oligarhi, de mai semeţul Dan Voiculescu. Tentativa sa de a penetra simultan şi economia şi toate cele patru puteri din stat şi societatea civilă, prin ONG-uri create pe calapodul varanului au evidenţiat clar aceste ambiţii. Le scoate în relief, de asemenea, aşarnarea cu care trustul său media i-a supravegheat şi persecutat pe cei care, deţinând puterea, au reformat-o pe cea judiciară, au eliberat-o de ingerinţă politică şi au refuzat până la capăt să-i închine drapelul.

În special preşedintele ţării şi fostul ministru reformist al justiţiei, Monica Macovei, omul care s-a confruntat cu imperiul varanului înarmată doar cu rigoarea, curăţenia şi prestigiul ei moral s-au văzut demonizaţi sistematic. Dincolo de tentativa izolării şi demontării acestor personalităţi politice, fantasmagoriile de religie negativă puse în gura slujbaşilor săi propagandişti documentează pretenţia subiacentă a lui Voiculescu. Felix ar fi vrut să se afişeze ca erou şi cavaler-mântuitor, care a răpus presupusul balaur băsist şi merită prin urmare să conducă România.

Se va sfârşi oare tenebrosul ev marca Dan Voiculescu? Se vor putea demantela reţelele securisto-oligarhice din fostul univers comunist care pun democraţia în grav pericol? Se va putea reconsolida statul de drept? Cum se converteşte un blestem în binecuvântare?

Descumpănirea care i se citeşte inculpatului pe faţă la ieşirea din confruntarea sa cu întrebările şi deciziile din ce în ce mai grele ale magistraţilor e elocventă. Varanul nu e tocmai bine pregătit pentru momentele mai dure ale vieţii. Pare şocat ca fotbaliştii brazilieni după cinci din şapte goluri ale unei semifinale de pomină.

Dar marea şansă a virtualităţii ieşirii lui din scenă printr-o sentinţă definitivă riscă să fie irosită de o opoziţie prea puţin capabilă să-şi depăşească disensiunile interne, prea dispusă la intoleranţă totală faţă de unii din tabăra proprie, şi, concomitent, la o inexplicabilă îngăduinţă faţă de cea adversă a duumviratului Voiculescu-Ponta.

Trecută prin şcoala cuvântului, compusă, în parte, din intelectuali de o locvacitate remarcabilă, care n-au probleme în a înţelege puterea vorbei, elita nu pare în stare totuşi să evite duhul schismei şi să-şi asume exigenţele momentului. Care ar reclama imperativ unirea, nu zâzania. Ca Eva odinioară, se lasă însă prea uşor ademenită în păcatul fatal. De această dată, în cel al dezbinării.

jan dinu 12-07-2014 - 01:36

Deci : VARANU ia 10 ani de parnaie !
Cred ca NU mai iese de acolo decit in 6 scinduri
facut la comanda !! Basescu ai va trimite un ghiveci de flori la cosciug !!
De asta e viatza !!!
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult