Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul IPRS Bǎneasa: Hayssam audiat la DNA

Dosarul IPRS Bǎneasa: Hayssam audiat la DNA

scris de Z.V.
3 afisari

Omar Hayssam a fost dus, vineri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul privind privatizarea fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductori (IPRS) Băneasa.

Dosarul IPRS Bǎneasa: Hayssam audiat la DNA

Hayssam a stat la DNA aproximativ 30 de minute, fiind apoi preluat de forţele de securitate şi urcat în duba care îl va duce înapoi în Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat din 23 iulie. Direcţia Naţionalǎ Anticorupţie (DNA) a anunțat, potrivit mediafax, cǎ în cadrul procedurii de privatizare a fostei Întreprinderi de Piese Radio şi Semiconductor Băneasa au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societăţii. IPRS Băneasa a fost înfiinţată în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 acţiuni al întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul „Volvo” şi fraude în cauza „Foresta Nehoiu”, sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. În cele cinci dosare anchetele au fost făcute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare. Hayssam a primit pedeapsa pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

Omar Hayssam a fost condamnat în lipsă alte trei dosare, el fugind din ţară în iunie 2006, în timp ce era judecat în dosarul privind răpirea lui Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române în dimineaţa zilei de 19 iulie, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

În 23 iulie, Poliţia Română arăta că Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al IGPR, în care a stat de la aducerea lui în ţară, într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Reprezentanţii ANP au precizat ulterior că Omar Hayssam se află din 23 iulie în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova şi este cazat într-o cameră cu „profil de carantinare-observare”.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006. Omar Hayssam a fost dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006.

40 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 26-07-2013 - 14:56

Alta relicva a psd-ului care a distrus tara si, deasemenea, alta relicva a modului in care NasCase a distrus la propriu Romania. De ce acum se investigheaza acest rapt al uneia dintre bijuteriile industriei electronice romanesti? Doar si pentru aceasta mizerie mafiota cu semnatura Nascase, si psd-ul trebuie interzis prin lege, iar toti membri acestui partid comunist sa fie aruncati in inchisoare. IPRS-ul era o bijuterie. Acolo s eproduceau peste 80% din diodele de sticla de siliciu sau germaniu pentru industria electronica japoneza si americana. Acolo se produceau cipuri de inalta performanta pe tehnologie americaneasca si japoneza. Aceasta bijuterie trebuia sa fie salvata si sa produca pentru poporul roman. Insa, carui roman ii pasa de propria lui tara ? NIMANUI. Daca-ti iese ceva, pentru propriul tau buzunar, O VINZI SI POE MAICA-TA. Asta este romanul. Un neam de barbari care nu au nici cea mai mica calitate umana. Cum s epaote sa distrugi aceasta bijuterie si nimeni sa nu zica nimic? Cum de am putut sa sistam la decimarea acestor bijuterii ale fostei industrii platite cu atitea sacrificii umane, iar acest MEGAmafiot : Petre Roman sa se plimbe in libertate in loc s afi primit pedeapsa capitala? Si pentru acelasi motiv si NasCase? Ce fel de popor suntem? Mai meritam noi sa existam intr-un continent civilizat? Bineinteles ca NU!

haril 27-07-2013 - 13:02

Domnule,imi pare rau ca spatiul oferit, de acest forum,nu iti permite sa faci o lista mai detailata a tuturor distrugerilor la care a fost supusa Romania.Totusi nu trebuie eludat faptul ca milioane de cetateni romani au fost obligati sa-sai lase de izbeliste familile si sa plece sa munceasca in strainatate,datorita distrugerii,cu buna stiinta,a intregii economii a acestei tari,pentru care poporul roman a platit un pret atat de greu si nu putini au platit chiar cu sanatatea si unii cu viata tot cea ce s-a construit in zeci de ani de saracie comunista.

digital 27-07-2013 - 13:08

păi măi ipocritule, cum să-l judece pe cel care a fost pus cu bună știință de către jizi să distrugă economia românească?!
ești prost sau te faci că faci prostul?!
de ce mai scrii în românește mă gunoiule, scrie în liba aia pe care o adori și o să vezi că o să fii înțeles!

haril 27-07-2013 - 14:21

digital,nu voi spune ca esti un preost,ca si pentru a fi jigodie umana iti trebuie 8un pic de minte.Am inteles ,ce insinuezi,dar spre necazul tau,tin sa te informez ca Petre Roman nu este evreu,ci spaniol,dupa mama si chiar crestin,conform locxului unde a fost botezat.Daca doresti sa afli mai multe amanunte, pe aceasta tema,informeaza-te ,c8u multa incredere la liderul vostru de partid(inca lider) Dl. Cornelius Vadim Tudor(prescurtat C.V.T.),care a avut in anii 90 o discutie polemica cu Petre Roman,tocmai pe tema originii nationale a acestuia,discutie in urma careia CVT a fost silit sa se retraga cu coada intre picioare.Cu toate ca nu stii despre mine mai mult decat ti-am permis sa cunosti,tu te lansezi in discutii neprincipiale(pline de inevitabilele injurii antisemite),fapt ce te pune intr-o postura total nefavorabila pentru cineva,care doreste sa ne convinga despre adevarul afirmatiilor sale.Pacat de efortul depus,pentreu un scop atat de mizerabil.Iti urez sa gasesti mai multa minte si educatie in creierul tau scaldat in noroiul urii anti-evreiesti.Religia crestina te invata sa fii ingaduitor cu cei din preajma ta.Sau rewligia ta este cea islamica?

digital 27-07-2013 - 14:37

din nefericire pentru tine, sunt doar creștin ortodox, iar ”istoria creată” nu o pot accepta, cine o înghite să-i fie de bine, iar dacă a ține România în ”cărți” ție se pare mizerabil, măcar știu cu cine am de a face!
oamenii care doresc binele țării mele nu fac asta, lătrând din poziții oficiale iar dacă ai citi prima mea postare adresată anul trecut lui tomi, ai găsi că nu urăsc evreii și nici poporul evreu, dar urăsc modul agresiv de a vă impune, trecând peste cadavre, principii și tradiții pe care ar trebui la rândul vostru, să le respectați!

CONGO 27-07-2013 - 22:02

@ Antibasistul

Sa-ti fie suniciderea lina si reusita camarade, ca bine le-ai mai zis-o!

Cand n-oi mai fi pe acest pamant, te vom pomeni pe forum in fiecare zi, daca imi faci cinstea chiar eu m-as oferi sa-ti port nick-ul cu success mai departe.

digital 27-07-2013 - 14:52

așa cum mai spunea cineva de pe forum, m-am săturat să vă ascult deliberările și inepțiile care nu fac decât să-mi cufunde neamul în ceața lor favorabilă, pe când eu nu am dreptul legitim să mă simt român în propria-mi țară!
este corect și drept să-mi apăr țara și pe mine însumi, fără a cere drept de apel!
și fii convins că asta voi face!

ValVerde 27-07-2013 - 15:08

Asa sa faci, o tu, razboinicul din praf.
Dar de ce folosesti cuvinte a caror semnificatie nu o cunosti?

Iti ies propozitiile imbirligate, fara cap si fara coada, si in afara de spume, mesajul tau nu transmite nimic.

Asa te prezinti tu in fata strainilor astia, chiar evrei, care vor sa nu fure tara? Pai e frumos?
Ce-o sa creada lumea despre noi, romanii, ca toti sintem ca tine?
N-o sa ne mai vrea nimeni…raminem neconsolati in tara pe care nimeni nu mai vrea s-o fure.
Inadmisibil !!

digital 27-07-2013 - 15:15

tu, român?!
hahaha!
tu ești doar un amerloc și ăla vopsit!
hahaha!
gunoi e mult prea mult pentru unul ca tine!
să dea Domnul, ca poporul ei (României)să facă pentru România , pe jumate cât îi dorești tu, iar atunci România va fi prosperă și apreciată în lume!

UnUL 27-07-2013 - 16:19

Degețico, ce discurs alambicat, fărăp cap și fără coadă, și nițeluș bombastic pe alocuri. Ești de râsul curcilor.

Antibasistul 27-07-2013 - 16:37

Postare adresata lui Congo.

CONGO 27-07-2013 - 22:05

Multumesc frumos prietene.

Antibasistul 27-07-2013 - 23:56

Omoara-te Congo, faci imens rau lumii, la fel cel ce-mi taie postarea asta!

tomi 31-07-2013 - 00:11

digital
27-07-2013 at 14:52

așa cum mai spunea cineva de pe forum, m-am săturat să vă ascult deliberările și inepțiile care nu fac decât să-mi cufunde neamul în ceața lor favorabilă, pe când eu nu am dreptul legitim să mă simt român în propria-mi țară!
este corect și drept să-mi apăr țara și pe mine însumi, fără a cere drept de apel!
și fii convins că asta voi face!
=============
UNU- tu degeneratule nu esti roman si nu ai nici tara.
DOI- aperi tu pe pi7da matii, esti acel tip de vierme neofascist care face tot posibilul la uzurparea puterii de stat si crearea unui haos politic.
TREI- esti un antisemit tipic de genul sovieto-moldovean, singura parte a tarii care a creat masacre in rindurile evreilor in timpul razboiului.

urbos 31-07-2013 - 00:40

Hm, se pare ca ji danul tomi zice si el ceva adevarat, lucruri cu care sint perfect de acord. Intr-adevar, Unu este degenerat, nu e roman si probabil nu are nici tara(pute si a usturoi). Un vierme neofascist uzurpa puterea in stat declarandu-se in continuare presedintele tarii.
Bineinteles ca fiind ji dan, trebuie s-o ia si razna in final, unde gavareste despre, doar el stie, ce masacre in randurile alor lui, ei fiind in timpul razboiului grasi ca porcii.

Antibasistul 27-07-2013 - 14:58

Corect, Digital!

tomi 27-07-2013 - 18:57

Huhule, corect ca acu te ia cel cu coasa. FI pregatit bestie.

digital 27-07-2013 - 19:03

tomi
27-07-2013 at 18:57

te ia mătta cu lopata sau fărașul, după caz, boul dreq ce ești!

Antibasistul 27-07-2013 - 19:12

Allah akbar Tomiiii retardatuleee!

CONGO 27-07-2013 - 15:54

@ haril

Lasa ca nu ne pacalesti, intr-o zi a trecut pe langa un evreu pe strada.

Antibasistul 27-07-2013 - 23:53

Omoara-te Congo, faci IMENS rau lumii!

haril 27-07-2013 - 17:52

Eu,spre nemultumirea unora dintre voi,am trait si am muncit in Romania,aceasta dandu-mi dreptul de a folosi limba romana si avand dreptul de a-mi spune parerile pe varii teme,fara a leza in vreun fel adevarul faptelor si evenimentelor,pe care vrand-nevrand le-am petrecut pe teritoriul Romaniei.Intradevar,unii dintre voi se simt lezati,atunci cand cineva indrazneste sa le spuna,de la obraz,ca nu au facut nimica pentru a merita consideratia lumii civilizate.Acesti indivizi nu au facut nimica util tarii in care fac degeaba umbra pamantului,dar au un tupeu nemarginit incat isi permit sa-i insulte pe cei,care au facut ceva pentru Romania.Nu va trece multa vreme si va ve-ti vinde tara,bucata cu bucata,nu evreilor ci tuturor acelora,care va vor lungi agonia.Sa fi venit vremea ca Romanii sa aiba aceiasi soarta pe care au avut-o evreii timp de 2000 de ani?

urbos 27-07-2013 - 18:07

Ce-au facut ji danii 2000 de ani? N-au produs nimic, doar au parazitat alte popoare. Romanii muncesc pe unde se duc, in afara de cativa ratati care isi exprima frustrarile p-aici pe forum, urandu-si originea, romanii isi vad de treaba. Iar Romania, cu restul, ramane unde e. Nici o comparatie cu ji danimea nomada.

haril 27-07-2013 - 18:54

Urbos,daca ai fiu luat cartea de istorie inb brate,ai fi aflat despre exilul fortat al evreilor din patria muma.Despre tine nu se poate afirma ca ai absolvit ,in mod real,cursurile scolii,de cultura generala,numita liceu.Un mare om politic spunea:”cine isi uita istoria,risca sa o repete”.La tine ,insa,nu se poate aplica acest dicton,intrucat tu nu ai avut ce uita.

urbos 27-07-2013 - 19:47

Egiptu-i patria voastra muma? Ca de-acolo ati fost fortati sa fugiti. Cred ca nici macar, pe undeva prin Sahara, poate.

digital 27-07-2013 - 18:16

vezi harile fățărnicia ta?!
puteai să scrii cu nick-ul שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ, că nu era nici o problemă!
e una din tarele voastre pe care nu le suport!

haril 27-07-2013 - 19:04

Daca ai fost capabil sa-ti intelegi propria limba,atunci m-ai fi putut acuza de utilizarea limbii ebraice.Tu ,insa nu-ti cunosti propria limba,la ce ar fi folosit sa-ti scriu intr-o alta limba?Daca cunosteai limba Romana,atunci ai fi inteles semnificatia cuvintelor,pe care ti le-am adresat.Apropos,tastatura mea are si litere arabe.Doresti sa folosesc acea limba? Mai lectureaza ,inca o data,postarea mea anterioara,poate-poate reusesti sa deslusesrti sersurile acesteia.Sper sa fi capabil pentru a avea o revelatie.

digital 27-07-2013 - 19:17

1.un pas important este că recunoști că scrii sub nick-ul שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ, nu că ar fi o mare surprindere din partea mea, oricum nu prea vă bag în seamă decât în a vă face opoziție latentă!
2.dacă vrei să spui ceva ar fi bine să posteezi cu replay și nu să faci trimiteri la postări că nu mă obosesc decât dacă vei fi destul de precis!
3.dacă ai fi scris în limba ta, adică ebraică, măcar te-ar fi înțeles conaționalii tăi, asta vroiam să-ți sugerez, dar nu știu de ce am impresia că ești și …tomi!

haril 27-07-2013 - 20:26

Nu este vina mea ca voi nu va mai cunoaste-ti limba.Spre necazul vostru,eu qam supt la tata mamei limba romana si numai voi nu puteti sa va silabisiti propria limba.Marele V.I.Lenin v-a cerut in mod imperativ :”Invatati, invatati, invatati!”,voi insa ati considerat ca este mult mai comod sa va cumparati diplomele si dja multi dintre voi ati ajuns sa plange-ti i8n pumni.Asa cum am afirmat cu alta ocazie,eu mi-am dobandit dreptul de a folosi limba romana prin respectul acesteia si prin rezultatele muncii mele,ramasa de veresie pe plaiurile mioritice,munca risipita de negustorii de fier vechi ,ramasi in tara,tocmai datorita incapacitatii acestora de a oferi ceva strainatatii.Oreisaicum consider ca afirmatia „antibasistului” este o insulta adusa unui absolvent a 22 de ani de studii,toti cu diploimele de rigoare,precum si a unui stagiu in campul muncii de 35 de ani.Nu va obositi sa adunati acesti ani,intrucat,contrar afirmatiilor legate de harnicia evreiasca,eu vin sa va dovedesc contrariul,tocmai printr-o socoteala aritmetica a carei rezultat se poate verifica numai cu conditia unor studii facute in paralel cu munca intre-un cadru organizat.

Antibasistul 27-07-2013 - 19:14

Nu ai voie sa folosesti limba romana Hahahaharilule!

haril 28-07-2013 - 19:17

ANTIBASISTULE,DACA AS STII CA TU VEI FI ULTIMUL RO\MAN,CARE PRETINDE A FOLOSI ACEaSTA LIMBA,ARTUNCI TE-AS LASA SA VORBESTI SINGUR PANA VEI REUSI SA INVETI ACEASTA LIMBA.

Antibasistul 28-07-2013 - 19:30

Ma cac pe voi cei mai mari hoți si criminali evrei din Univers, ACUM sint gata sa mor pentru acest ADEVAR!

Nu-s musulman!

PS. Evreilor ați transformat viața lumii in IAD!!!!!!!!!

UnUL 28-07-2013 - 20:09

Păi atunci mori dreaku, Bășinel, și curăță lumea de un gunoi!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-07-2013 - 20:24

Hay , te’n metta !

La CERNICA la EXXorcZARII (NOI)

Ultima STATIE cu PERON pe Dreapta

Talpa Jadului !

tomi 31-07-2013 - 00:18

Antibasistul
28-07-2013 at 19:30

Ma cac pe voi cei mai mari hoți si criminali evrei din Univers, ACUM sint gata sa mor pentru acest ADEVAR!

Nu-s musulman!

PS. Evreilor ați transformat viața lumii in IAD!!!!!!!!!
===============
Huhule, vad ca seria de socuri electrice aplicate guliei tale la Socola nu a dat rezultate prea bune.
Ba loaza, cum dreacu nu esti musulman daca citesti coranul, te duci la moschee si ai cumnat arab? Plus de asta tot la doua postari de rogi la allahu matii.

jan dinu 27-07-2013 - 21:03

Antibase & digital …
Mergeti repede’n canal
Doar acolo’i loc de voi …
Animale zis shi goiy !
JD-USA

Antibasistul 27-07-2013 - 21:13

Habaramuuu
ziseee țiganuuuu
de Jaaanuuu!

Antibasistul 31-07-2013 - 00:20

Postarea de sus nu este a mea!
Este a ji danului JAN!

HUMOR NEGRU 28-07-2013 - 19:56

DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre aducerea lui Omar Hayssam în țară, făcute de un ziar sirian
Publicaţia siriană online ,,All Four Siria” face dezvăluri explozive despre operaţiunea de aducere în ţară a lui Omar Hayssam. Jurnaliştii sirieni scriu că teroristul numărul unu al României a fost adus acasă din capitala Libanului, Beirut, ca urmare a unui troc făcut între Bashar al Assad şi autorităţile de la Bucureşti. Potrivit aceleiaşi surse, în operaţiune a fost implicată şi organizaţia teroristă Hezbollah.
Omar Hayssam a fost adus în România din Liban, scriu jurnaliștii sirieni
Aducerea lui Omar Hayssam în ţară a avut legătură cu afacerile miliardarului sirian Rami Makhlouf, în România, scrie publicaţia online All4Siria, informează Realitatea TV.
,,Omul de afaceri Rami Makhlouf are invesţii mari în România prin socrul său care este ambasadorul Siriei în Romania, Walid Othman şi care spală bani prin fratele său şi copiii săi care au investiţii în imobiliare.”, scrie all for siria.info
Aceeaşi jurnalişti mai scriu că afacerile lui Rami Makhlouf se derulează prin intermediul socrului său, Walid Osman, ambasadorul Siriei la Bucureşti.
,,Pentru ca Omar Hayssam să fie predat, Guvernul României s-a angajat să se opună deciziei ca familia lui Othman să fie considerată reţea interlopă. Autorităţile din România au accepat şi au trimis un avion în Beirut, iar Bashar al-Assad l-a trimis pe generalul Khalil Ghassa pentru a-l răpi pe Hayssam şi pentru a-l trimite în Liban şi a-l aduce la aeroportul din Beirut, în colaborare cu Hezbollah şi securitatea libaneză”, mai scrie publicația siriană.
Rami Makhlouf, cel mai bogat om din Siria, se află pe lista persoanelor sancţionate de Uniunea Europeană şi nu mai are voie să intre în spaţiul comunitar. Pe aceeaşi listă se regăseşte şi fiica ambasadorului Siriei la Bucureşti.

UnUL 28-07-2013 - 20:07

Toată lumea face speculații și nimeni n-are habar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult