Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul lui Dan Voiculescu amȃnat pentru 26 septembrie

Dosarul lui Dan Voiculescu amȃnat pentru 26 septembrie

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Tribunalul Bucureşti a amânat joi, pentru 26 septembrie, pronunţarea sentinţei în dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Dosarul lui Dan Voiculescu amȃnat pentru 26 septembrie

La ultimul termen al procesului, procurorul a solicitat judecătorilor să-l condamne la o pedeapsă cu executare pentru spălare de bani pe liderul conservator Dan Voiculescu. Procurorul a pus în vedere instanţei că pentru infracţiunea de folosire a calităţii de preşedinte de partid în vederea obţinerii de foloase necuvenite a intervenit prescripţia, în timp ce pentru infracţiunea de spălare de bani acest termen nu s-a îndeplinit şi a cerut condamnarea cu executare plus reţinerea sumelor de bani obţinute din săvârşirea infracţiunilor.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti. Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

Conform Agerpres, ȋn acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.  De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

2 comentarii

pathfinder 12-09-2013 - 12:39

Se strange latul.
Din ce in ce mai tare…

balosul 12-09-2013 - 14:49

se strange si se rupe zala, si motanul scapa

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult