Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul lui Klaus Iohannis va fi rejudecat de ICCJ

Dosarul lui Klaus Iohannis va fi rejudecat de ICCJ

scris de A.A.
2 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis judecarea recursului ANI în dosarul în care prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate.

Klaus Iohannis nu a scăpat de dosarul de incompatibilitate.

Klaus Iohannis nu a scăpat de dosarul de incompatibilitate.

„Dispune comunicarea raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului către recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate, către intimatul-reclamant Klaus Werner Iohannis şi către intimata-pârâtă Inspecţia de Integritate, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

După transmiterea acestor puncte de vedere, dosarul va intra în faza de judecată a recursului. Urmează ca instanţa să stabilească un termen de judecată în acest proces.

Cazul datează din 2013, când ANI a anunțat că primarul Sibiului are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor a două societăţi, ceea ce contravine prevederilor legale.

Instanţa supremă, care va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Klaus Iohannis şi ANI au la dispoziţie zece zile să facă menţiuni privind raportul de incompatibilitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult