Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul lui Miron Mitrea ar putea fi retrimis la DNA

Dosarul lui Miron Mitrea ar putea fi retrimis la DNA

scris de C.S.
4 afisari

Dosarul lui Miron Mitrea ar putea ajunge din nou la procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce avocații fostului ministru al Transporturilor au solicitat redeschiderea acestuia pentru erori de procedură.

Dosarul lui Miron Mitrea ar putea fi redeschis de procurorii DNA.

Apărătorii lui Miron Mitrea, acuzat, alături de Irina Paula Jianu, de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale, au invocat mai multe excepţii, arătând că DNA nu ar fi respectat integral dispoziţiile judecătorilor ICCJ din decizia anterioară prin care s-a dispus retrimiterea cauzei la procurori pentru refacerea urmăririi penale, astfel că ar fi necesară o nouă restituire, pentru completarea directivelor anterioare ale instanţei.

În argumentarea acestei cereri, avocaţii au arătat, între altele, că procurorii DNA nu ar fi cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru extinderea cercetării penale cu privire la o nouă faptă în cazul lui Mitrea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei la acea dată, a pretins şi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate de societăţile Conimpuls SA Bacău, Vertcon SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău şi Regal Glass SRL Bacău la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

Instanţa supremă a stabilit să se pronunţe în cazul acestor cereri în 17 ianuarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult