Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Microsoft. Daniel Funeriu, audiat la DNA

Dosarul Microsoft. Daniel Funeriu, audiat la DNA

scris de A.A.
2 afisari

Daniel Funeriu este audiat de procurorii DNA. Fostul ministru al Educației și Cercetării în perioada 2009 — 2012, a fost citat în Dosarul Microsoft.

Dosarul Microsoft. Daniel Funeriu, audiat la DNA.

Dosarul Microsoft. Daniel Funeriu, audiat la DNA.

Funeriu este acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat de anchetatori în dosar este de 300 de milioane de euro. Ministrul ar fi semnat și promovat spre aprobare ”Nota privind licențele Microsoft utilizate de către MECTS în școli”, în care se atestă, contrar dispozițiilor legale privind achizițiile publice și a clauzelor contractuale din Acordul cadru nr. 32 din 12 august 2009, că acesta ”permite încheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licențe MECTS, pentru școli”, toate acestea în condițiile în care HG nr.460/ 2009 nu a reglementat situația licențelor destinate unităților de învățământ.

În 3 octombrie, președintele Traian Băsescu a semnat avizele de urmărire penală în cazul celor cinci foști miniștri anchetați în dosarul Microsoft: Daniel Funeriu, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

De altfel, procurorii DNA au efectuat în urmă cu câteva zile percheziții în acest dosar și la domiciliile lui Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru, Claudiu Florică și Remus Truică

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult