Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Microsoft. Legătura dintre SIE, MAI, MAE, ANAF, Justiție și firmele implicate

Dosarul Microsoft. Legătura dintre SIE, MAI, MAE, ANAF, Justiție și firmele implicate

scris de A.B.
6 afisari

Noi dezvăluiri în dosarul Microsoft. Potrivit Digi24, Serviciul de Informaţii Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Afacerilor Externe precum și cel al Justiției au derulat contracte în valoare de 30 milioane de euro cu firmele implicate în scandal.

Noi dezvăluiri incendiare în dosarul Microsoft.

Noi dezvăluiri incendiare în dosarul Microsoft.

Astfel, firma DIM Soft SRL, administrată din decembrie 2009 de Claudiu Ionuţ Florică, a obținut în perioada mai 2007 – aprilie 2014, 25 de contracte de la diverse instituţii de stat, printre care Serviciul de Informaţii Externe, Ministerul de interne, Guvernul României, Ministerul de Externe, Ministerul Justiţiei, ANAF, Romatsa şi altele.

Potrivit DNA, la începutul anilor 2000, acelaşi Claudiu Ionuţ Florică era şi directorul Fujitsu Siemens Computers, firma care a vândut Guvernului României licenţele pentru calculatoare incriminate în dosarul Microsoft.

DIM Soft a cunoscut o ascensiune fulminantă în afacerile cu statul odată cu venirea lui Claudiu Ionuț Florică la conducerea firmei, în 2009, imediat după preluarea firmei de către concernul elveţian D-Con.Net. Din mai 2012, firma a fost preluată de off-shore-ul cipriot Lisaos Ventures Limited, dar a rămas sub aceeaşi administrare. În ianuarie 2014, şi-a schimbat numele în Synotech Global Services România.

Implicarea unor instituții de stat importante în scandalul Microsoft nu se oprește, însă, aici. Abacus Systems & Solutions SRL, o altă firmă unde Claudiu Ionuţ Florică a fost acţionar şi administrator este Abacus Systems & Solutions SRL. Aceasta a obţinut în ultimii 7 ani 40 de contracte cu statul, de la Guvernul României, Ministerul de interne, Romatsa, Ministerul Finanţelor Publice şi altele.

Prin Abacus Systems, Claudiu Ionuţ Florică a controlat şi firma Abacus Telcon. Cele două firme au fuzionat prin absorbţie în februarie 2014 şi au devenit Synotech Global Services România. Claudiu Ionuţ Florică a fost administrator sau acţionar la alte 3 firme care au avut contracte tot cu statul român. De la Senat, Camera Deputaţilor, SIE şi Ministerul Justiţiei, în ultimii 7 ani a câştigat 30 de milioane de euro. Cele 3 firme au sediul chiar vizavi de Direcţia Naţională Anticorupţie, locul în care procurorii au strâns dovezi în dosarul Microsoft.

În dosarul Microsoft, DNA a cerut începerea urmăririi penale pentru nouă foşti miniştri. Şase dintre aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, unul de spălare de bani şi doi de trafic de influenţă.

Procururorul General a cerut Parlamentului în urmă cu două săptămâni declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterinei Andronescu, deputatul Valerian Vreme şi senatorul Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Ieri, membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au dat aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme.

Procurorii pot începe, de asemenea, urmărirea penală în cazul a cinci dintre cei nouă foști miniștri suspectaţi de corupţie în dosar. Avizele semnate de preşedintele Traian Băsescu au ajuns luni după-amiază la DNA. Este, prin urmare, doar o chestiune de timp până când cei cinci demnitari acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită – Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu – vor fi citaţi la Direcția Națională Anticorupție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult