Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul ”Mita pentru firme de consultanta” a fost trimis in instanta

Dosarul ”Mita pentru firme de consultanta” a fost trimis in instanta

scris de Ziua Veche
5 afisari

 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a lui Tautu Ioan, inginer senior la INOCSA INGENIERIA S.L. MADRID – Sucursala Bucuresti, dar si a directorului societatii ALPINE BAU GmbH, Szabo Laszlo. Cei doi sunt invinuiti de luare de mita.


Conform rechizitoriului, in primavara lui 2009, inculpatul Tautu Ioan, in calitate de inginer senior la INOCSA INGENIERIA S.L. MADRID – Sucursala Bucuresti (firma de consultanat), a acceptat promisiunea de a-i fi data suma de 50.000 de euro de catre Szabo Laszlo, de catre un denuntator si de o alta persoana in schimbul avizarii unor lucrari efectuate precum şi a unor lucrari neefectuate şi pentru a certifica platile datorate ALPINE BAU GmbH de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice şi Locuintelor desemnase firma de consultanta sa supravegheze efectuarea lucrarilor de constructie si sa certifice platile datorate contractorului in cadrul executarii proiectului intitulat “Reabilitare drumuri urbane in statiunea Balneoclimaterica Sovata” (proiect finantat din fonduri PHARE), persoanele de la care inculpatul a primit mita fiind reprezentantii unor societati comerciale care au contractat (ALPINE BAU GmbH), respectiv subcontractat efectuarea acestor lucrari (firma reprezentata de denuntator).

In perioada mai 2009 – mai 2010, inculpatul Tautu Ioan a primit de la cele trei persoane sus-mentionate, in mai multe transe, suma totala de 30.500 euro şi foloase materiale (sejur turistic) in valoare de 1000 euro. Din acesti bani, Tautu Ioan a primit de la inculpatul Szabo Laszlo suma de 10.000 de euro.

Tautu a fost prin in flagrant la data de 11 mai 2010, de catre procurorii anticoruptie, imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 4.000 euro, reprezentand o alta transa din banii promisi in cursul anului 2009.

La 12 mai 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatului Tautu Ioan pe termen de 29 de zile. Cei doi inculpati vor fi judecati la Tribunalul Mures.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult