Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Portbagajul. Bucurenciu scapă de închisoare

Dosarul Portbagajul. Bucurenciu scapă de închisoare

scris de D.P.
5 afisari

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, marţi, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a lui Mihai Bucurenciu, în dosarul ‘Portbagajul’ menţinând hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Dosarul Portbagajul. Bucurenciu scapă de închisoare

CAB a respins, astfel, recursul procurorilor care au cerut menţinerea deciziei iniţiale a Tribunalului Bucureşti, care l-a condamnat în 2002 pe Bucurenciu la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Magistraţii TB au decis, în mai 2011, rejudecarea procesului, formulată de Mihai Bucurenciu şi în urma rejudecării au decis condamnarea acestuia la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani.
Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe 15 februarie 2002, în dosarul ”Portbagajul”, la câte 10 ani închisoare pentru sechestrare de persoane, pe Ilie Alexandru, zis ”Sandu Geamănu”, Ahmet Metin şi Mihai Bucurenciu, instanţa dispunând pentru acesta din urmă arestarea imediată.  Trei dintre inculpaţi au fost achitaţi, Gheorghe Răduţ, zis ”Dobre”, arestat preventiv în timpul judecăţii şi pus în libertate de instanţă, Ioan Ştefan Popa şi Ştefan Aurelian Tănăsescu.
Procesul ”Portbagajul’‘ s-a declanşat în urma sechestrării lui Alexandru Răducan, pe care patronul firmei ‘Prolux’, Mihai Bucurenciu, care a fugit din ţară şi a fost dat în urmărire generală, îl bănuia că ar fi fost implicat în furtul, la 11 ianuarie 2000, a peste 420.000 de dolari care, după spusele sale, îi aparţineau şi pe care îi avea în portbagajul maşinii. Mihai Bucurenciu a fost prins pe 8 iulie 2009 într-o autogară din Râmnicu Vâlcea, după care a fost încarcerat în vederea efectuării condamnării din 2002.

2 comentarii

Marian 06-12-2011 - 21:48

Un proces de 9 ani, mai lung decat cel de la Nuremberg desi faptele au fost evidente , dar si spagile grase. Avem o justitie de rasul lumii. La noi procesele dureaza pana mor paratii sau reclamantii.

Pribeagul 06-12-2011 - 21:52

Ore ce mai face domnisoara Pivniceru?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult