Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul referendum. DNA nu l-a vrut pe Ponta martor

Dosarul referendum. DNA nu l-a vrut pe Ponta martor

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Liviu Dragnea, a declarat luni, 9 septembrie, la intrarea în sediul DNA, că pe parcursul anchetei din dosarul referendumului, Victor Ponta a făcut o cerere să fie audiat ca martor în acest caz, dar solicitarea a fost respinsă.

DNA

Dosarul referendum. DNA nu l-a vrut pe Ponta martor

Liviu Dragnea a venit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a continua studierea probelor din dosarul în care este acuzat de presupuse fapte de corupţie în legătură cu organizarea referendumului din 2012.La intrarea în sediul instituţiei, Dragnea a arătat că doreşte să consulte „amănunţit probele din acest dosar, nu doar să le răsfoiască” şi a precizat că în curând va pleca într-o deplasare de serviciu.Conform mediafax, Dragnea a spus că una dintre problemele găsite în dosar ar fi o solicitare a premierului Victor Ponta în care acesta arăta că vrea să dea o declaraţie de martor, însă cererea ar fi fost respinsă.

Preşedintele executiv al PSD a început să vină din 2 septembrie la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul privind organizarea referendumului. În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012. Dintre aceste persoane, 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Pe de altă parte, în 16 iulie 2013, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult