Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul retrocedărilor: Viorel Hrebenciuc arestat pentru 30 de zile

Dosarul retrocedărilor: Viorel Hrebenciuc arestat pentru 30 de zile

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au hotărât în dimineața de miercuri, 29 octombrie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor.

Dosarul retrocedărilor: Viorel Hrebenciuc arestat pentru 30 de zile (foto:rfi.ro)

Dosarul retrocedărilor: Viorel Hrebenciuc arestat pentru 30 de zile (foto:rfi.ro)

Decizia ÎCCJ de miercuri nu este definitivă, potrivit Agerpres. Viorel Hrebenciuc este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.

DNA mai arată că în 17 octombrie 2014 Viorel Hrebenciuc și-a folosit influența față de Dan Șova, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse. Scopul demersului era acela de a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate lui Miron Mitrea, care fusese condamnat în primă instanță pentru luare de mită.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult