Dosarul Revoluţiei, în curs de soluţionare. Iliescu, audiat? | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Revoluţiei, în curs de soluţionare. Iliescu, audiat?

Dosarul Revoluţiei, în curs de soluţionare. Iliescu, audiat?

scris de A.A.
4 afisari

Dosarul Revoluţiei din 1989 este în curs de soluţionare, a anunțat Procurorul general al României, Tiberiu Niţu.

Dosarul Revoluţiei, în curs de soluţionare.

Dosarul Revoluţiei, în curs de soluţionare.

“Dosarul este în curs de soluţionare la Secţia Parchetelor Militare. Nu a fost audiată persoana respectivă (Ion Iliescu – n.r.)”, a spus Tiberiu Niţu, răspunzând unor întrebări după şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Tot procurorul general al României declara, în martie, că urmărirea penală în dosarul Revoluţiei nu va fi afectată în urma retrimiterii cauzei la Parchetul Militar, în baza prevederilor din noul Cod de procedură penală.

Tiberiu Niţu a precizat atunci că dosarul Revoluţiei urmează să fie trimis de la Secţia de Urmărire Penală la Secţia Parchetelor Militare, pentru a fi continuate cercetările.

“Potrivit modificărilor din noul Cod de procedură penală, fiind vorba de persoane cercetate atât militari cât şi civili, competenţa aparţine parchetului procurorilor militari. În consecinţă cauza va fi trimisă Parchetului Militar”, a adăugat Niţu.

Şeful Ministerului Public a subliniat că odată cu trimiterea dosarul la Parchetul Militar, nu va fi afectat calendarul stabilit în urma unei decizii CEDO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult